Hoppa till sidans innehåll

Internetbokning

Filminformation


 Alice i Spegellandet Filmaffisch
 Biopremiär 25/5
OriginaltitelAlice Through the Looking Glass
RegiJames Bobin
GenreFantasy / Äventyr
SkådespelareAnne Hathaway, Alan Rickman, Helena Bonham Carter, Mia Wasikowska, Sacha Baron Cohen, Michael Sheen, Rhys Ifans, Toby Jones, Stephen Fry, Timothy Spall
 Visa föreställningar

 André Rieu 2016 Maastricht Concert Filmaffisch
GenreDigital Liveföreställning / Musik
Längd3 timmar, 0 minuter
ÅldersgränsBarntillåten
HandlingAndré Rieu är en av världens tio mest säljande skivartister och turnerar jorden runt för utsålda hus. Nu visar vi den storslagna sommarkonserten med honom live från Maastricht.

"Valsens konung" André Rieu är ett världsfenomen med inte mindre än 330 sålda platinaskivor i hela världen. Han är dessutom en populär liveartist och konserterna är fulla av humor, musik och känslor för alla åldrar.

Varje sommar genomför han en gigantisk utomhuskonsert på det romantiska torget Vrijthof i hemstaden Maastricht. Var beredda på starka känslor när publiken skrattar, gråter och sjunger med i kända melodier.
TrailerTrailer från förra årets konsert
Biljettpris200 kr
 Visa föreställningar

 The Angry Birds Movie (Svenskt tal) Filmaffisch
 Biopremiär 13/5
GenreAction / Animerat / Komedi
HandlingI den animerade komedin THE ANGRY BIRDS MOVIE får vi äntligen reda på varför fåglarna är så arga.

Filmen tar oss med till en ö enbart bebodd av glada fåglar som inte kan flyga. Eller nästan enbart åtminstone. I detta paradis har den tempramentsfulle Red, snabbe Chuck och den labile Bomb alltid varit outsiders. Men när ön plötsligt invaderas av mystiska gröna grisar är det upp till dessa udda fåglar att lista ut vad inkräktarna egentligen är ute efter.

Fredde Granberg gör rösten till den minst sagt tålamodsbefriade Red; Jens Hultén till explosive Bomb, Nassim Al Fakir till den intensive Chuck och Allan Svensson är den oövervinnelige Mäktiga örnen. Övriga röster görs av bland andra Cecilia Wrangel Schough, Adam Fietz och Alex Kantsjö.
 Visa föreställningar

Studio GrandBland män och får Filmaffisch
OriginaltitelHrútar
RegiGrímur Hákonarson
GenreDrama
SkådespelareSigurður Sigurjónsson, Theodór Júlíusson, Charlotte Bøving, Jon Benonysson, Þorleifur Einarsson
Längd1 timme, 33 minuter
Åldersgräns15 år - även i vuxet sällskap
HandlingI en avlägsen isländsk jordbruksdal lever två bröder som grannar – och bittra fiender. Bägge är fårbönder och varje år tävlar de mot varandra om att vinna det ärofulla första priset för bästa bagge. I över 40 år har de vägrat att tala med varandra. Men så händer det som inte får hända; ett får misstänks ha drabbats av en fruktad fårsjukdom. Efter åratal av krig dem emellan, tvingas bröderna nu att börja samarbeta för att rädda sina hem och djur. De är helt överens om vad som måste göras, även om det innebär att bryta mot lagen.

Bland män och får är Islands officiella Oscarsbidrag och belönades med förstapriset i kategorin Un certain regard vid filmfestivalen i Cannes 2015.
TrailerTrailer
LänkarFakta hos IMDb.com
Biljettpris100 kr
 Visa föreställningar

 Captain America: Civil War Filmaffisch
GenreAction / Science Fiction / Äventyr
Längd2 timmar, 27 minuter
Åldersgräns11 år (från 7 år i vuxet sällskap)
HandlingEfter händelserna i Age of Ultron bestämmer sig myndigheterna i världen för att reglera och registrera alla mänskliga superkrafter. Medlemmarna i Avengers har olika uppfattningar om detta. Iron Man är för registrering och Captain America är emot – detta leder till en stor konflikt i gänget.
Biljettpris120 kr
 Visa föreställningar

 Djungelboken Filmaffisch
OriginaltitelThe Jungle Book
RegiJon Favreau
GenreDrama / Äventyr
SkådespelareScarlett Johansson, Idris Elba, Bill Murray, Christopher Walken, Ben Kingsley
Längd1 timme, 46 minuter
Åldersgräns11 år (från 7 år i vuxet sällskap)
HandlingEn föräldralös pojke växer upp i djungeln och uppfostras av vargar, björnar och en svart panter. Efter den klassiska sagan skriven av Rudyard Kipling.

Observera att "Djungelboken" endast visas i originalversion på engelska med svensk text.
Biljettpris100 kr
 Visa föreställningar

 The Huntsman: Winter's War Filmaffisch
OriginaltitelThe Snow White Chronicles: The Huntsman: Winter's War
RegiFrank Darabont
GenreAction / Drama / Fantasy / Äventyr
SkådespelareCharlize Theron, Chris Hemsworth, Emily Blunt, Jessica Chastain
Längd1 timme, 54 minuter
Åldersgräns11 år (från 7 år i vuxet sällskap)
HandlingNär isdrottningen Freya får reda på vad som hänt hennes hatade syster, drottning Ravenna, samlar hon ihop sina styrkor för att hitta Ravennas magiska spegel, och med dess hjälp härska över hela världen. De enda som kan skydda landet från total ödeläggelse och galenskap är två modiga kämpar, som förvisats från Freyas rike efter att de brutit mot drottningens viktigaste regel: bli aldrig förälskade.
LänkarFakta på IMDb.com
Biljettpris100 kr
 Visa föreställningar

 KISS Rocks Vegas Filmaffisch
GenreMusik
Längd1 timme, 45 minuter
ÅldersgränsBarntillåten
HandlingDet är dags att skruva upp volymen! En enda kväll - den 25 maj – kommer KISS fans i hela världen att kunna återuppleva bandets legendariska Las Vegas-show på Hard Rock Hotel på bio.

Konserten KISS Rocks Vegas från 2014 är en hejdundrande show med bländande pyroteknik och spektakulära scenkläder. Förutom konserten blir det exklusiva intervjuer med bandmedlemmarna.

KISS bildades i New York 1973 av Paul Stanley (sång, gitarr) och Gene Simmons (sång, bas). Deras sensationella liveframträdanden innehåller eldsprutande, blodspottande, rykande gitarrer, raketer, svävande trumset och pyroteknik i massor. Tommy Thayer (gitarr, sång) och Eric Singer (trummor, slagverk, sång) är de två övriga medlemmarna. Tommy är också producent av KISS Rocks Vegas.

Bandet har släppt 44 album och sålt över 100 miljoner skivor, vilket gör dem till ett av världens bäst säljande band genom tiderna. 
KISS är det amerikanska band som har flest guldskivor, och har påverkat generationer av hårdrockband.
TrailerTrailer
Biljettpris150 kr
 Visa föreställningar

 Kung Fu Panda 3 (Svenskt tal) Filmaffisch
 Fånga dagen med magen
GenreAnimerat / Äventyr
Längd1 timme, 35 minuter
Åldersgräns7 år (barntillåten i vuxet sällskap)
HandlingPo återförenas med sin biologiska panda-pappa som varit försvunnen och tillsammans reser de till ett hemligt pandaparadis där de får hänga med en massa nya filurer. Men när den övernaturlige skurken Kai far genom Kina och besegrar den ena kung fu-mästaren efter den andre måste Po göra det omöjliga: träna en by med klumpedunsar som bara vill ha kul att bli ultimata Kung Fu Panda-kämpar!
Biljettpris80 kr
 Visa föreställningar

 Kungens Hologram Filmaffisch
 Biopremiär 13/5
OriginaltitelA Hologram for the King
RegiTom Tykwer
GenreDrama
SkådespelareTom Hanks, Tom Skerritt, Sarita Choudhury, Sidse Babett Knudsen, Alexander Black
Längd1 timme, 38 minuter
HandlingDen misslyckade affärsmannen Alan Clay reser till Saudiarabien i ett sista desperat försök att undvika konkurs, betala sin dotters college-avgifter och slutligen åstadkomma något bra. Han försöker pitcha sin idé till kung Abdullah om ny holografisk teknik för att få kontraktet för kungadömets IT-tjänster.
TrailerTrailer
LänkarFakta hos IMDb.com
 Visa föreställningar

 Mother's Day Filmaffisch
 Biopremiär 6/5
RegiGarry Marshall
GenreDrama / Komedi
SkådespelareJennifer Aniston, Kate Hudson, Julia Roberts, Jason Sudeikis, Timothy Olyphan
Längd1 timme, 58 minuter
ÅldersgränsBarntillåten
HandlingEn varm komedi som lockar till både skratt och tårar om tre generationer som möts på Mors dag.

Det är bara några dagar kvar till Mors dag och Sandy, Miranda, Jesse och Bradley planerar på olika håll hur de ska tillbringa dagen: med en ny kärlek, en förlorad kärlek – eller ingen kärlek alls. Oavsett vilket kommer detta att bli en Mors Dag att minnas…

Sandy (Jennifer Aniston) är nyskild och kämpar för att behålla sin självkänsla när hennes ex gifter om sig med en yngre kvinna. Är hon verkligen utbytbar som mamma? När Sandy försöker ta upp konkurrensen fattar hon en del mindre bra, och ibland hysteriska, beslut.

Miranda (Julia Roberts) är en framgångsrik programledare som verkar leva det perfekta livet. Men efter att ha offrat familjen för karriären är hennes liv ofullständigt. Mors dag närmar sig, men hon har ingen att dela dagen med – förutom sin galna agent. Överraskningen blir desto större när Mirandas bortadopterade dotter plötsligt står på tröskeln.

Jesse (Kate Hudson) älskar sin make så mycket att hon helt bryter kontakten med sin rasistiska mamma. Jesse har till och med ljugit och sagt att hon inte längre lever. Något som blir svårt att förklara när hennes föräldrar kommer på oväntat besök för att fira Mors dag.

Bradley (Jason Sudeikis) känner sig nere när Mors dag närmar sig, den första för honom och hans två döttrar sedan hans fru dog. Samtidigt som Bradley har fullt upp som ensamstående pappa, försöker han parera en rad mammor som vill få ut honom på dejt.
LänkarFakta hos IMDb.com
 Visa föreställningar

 Opera: Elektra (The Metropolitan Opera, New York) Filmaffisch
OriginaltitelRichard Strauss: Elektra
GenreDigital Liveföreställning / Opera
Längd2 timmar, 10 minuter
ÅldersgränsBarntillåten
HandlingStrauss flammande tragedi om en hämndlysten prinsessa i antikens Grekland. Detta var den sista operan i regi av den legendariske Patrice Chéreau, som avled 2014.

Dirigenten Esa-Pekka Salonen Met-debuterade med Chéreaus hyllade uppsättning av Janácek’s Den dödes hus 2009. Nu återvänder Salonen för att dirigera denna enastående ensemble, ledd av svenska Nina Stemme i den blodtörstiga titelrollen.

Waltraud Meier gör för första gången på Met Klytämnestra, Elektras mor, tillika föremålet för Elektras raseri. Adrianne Pieczonka är Elektras syster Chrysothemis; Eric Owens hennes bror Orest i exil; och tyske tenoren Burkhard Ulrich Met-debuterar som den korrupte regenten Aegisth. Chéreaus medarbetare Vincent Huguet regisserar uppsättningen på Met.

I rollerna: Nina Stemme (Elektra), Adrianne Pieczonka (Chrysothemis), Waltraud Meier (Klytämnestra), Burkhard Ulrich (Aegisth), Eric Owens (Orest)
TrailerSäsongstrailer
Biljettpris250 kr
 Visa föreställningar

 Robinson Crusoe (Svenskt tal) Filmaffisch
 Biopremiär 27/5
RegiVincent Kesteloot, Stassen Stassen
GenreAnimerat / Komedi / Äventyr
SkådespelareChristoffer Nordenrot , Kim Sulocki, Nils Eklund, Barbro \"Babben\" Larsson, Linda Ulvaeus, Bengt Skogholt, Claes Ljungmark
Längd1 timme, 30 minuter
HandlingPapegojan Tisdag bor på en exotisk paradisö tillsammans med sina skojiga djurvänner, men drömmer i hemlighet om att få upptäcka världen.

Efter en våldsam storm hittar Tisdag och hans vänner en underlig varelse på stranden: Robinson Crusoe. Tisdag hoppas att Robinson ska bli hans biljett från ön till nya marker. Robinson, å sin sida, förstår att han måste lita på Tisdag för att överleva. Snart har de lärt känna varandra och dagarna fylls av roliga upptåg. Men plötsligt ställs allt på ända – två vilda katter dyker upp och vill ta kontroll över ön. Robinson och hans nya vänner tar upp striden och upptäcker vad verklig vänskap egentligen betyder.
LänkarFakta hos IMDb.com
 Visa föreställningar

Studio GrandVåga älska Filmaffisch
OriginaltitelNøgle hus spejl
RegiMichael Noer
GenreDrama / Romantik
SkådespelareGhita Nørby, Sven Wollter
Längd1 timme, 35 minuter
Åldersgräns7 år (barntillåten i vuxet sällskap)
HandlingLily och Max har varit gifta i över 50 år och bor numera på ålderdomshem efter att Max förlamats av en stroke.
Under lång tid har Lily åsidosatt sina egna behov och börjar nu längta intensivt efter en smula spänning och intimitet. Och plötsligt gör just den rätte mannen entré på hemmet. Han kallas för ”Piloten” och Lily faller genast för hans charm, varma utstrålning och smittande livslust. Deras förhållande uppskattas dock inte av vare sig hennes familj eller hemmets andra gäster.
Fångad bakom gallren i hennes osynliga fängelse beslutar Lily sig för att kämpa för rätten till sitt eget liv…
TrailerTrailer
Biljettpris100 kr
 Visa föreställningar

 X-Men: Apocalypse Filmaffisch
 Biopremiär 18/5
RegiBryan Singer
GenreAction / Fantasy / Äventyr
SkådespelareJames McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, Nicholas Hoult, Hugh Jackman, Evan Peters, Sophie Turner, Oscar Isaac
HandlingI början av civilisationen var han dyrkad som en gud. Apocalypse, den första och starkaste av alla mutanter i X-Men universumet, tog krafter från andra mutanter för att bland annat bli odödlig och osynlig. Efter tusentals år vaknar han igen och blir djupt besviken på den nya värld han möts av. Han rekryterar flertalet mutanter, bland annat en förkrossad Magneto, för att rensa världen på människor och skapa en ny världsordning där han själv regerar. Ställda inför detta hot måste Raven med hjälp av Professor X leda ett team av unga X-Men för att rädda mänskligheten från total undergång.
LänkarFakta hos IMDb.com
 Visa föreställningar

 Zootropolis (Svenskt tal) Filmaffisch
OriginaltitelZootopia
RegiByron Howard, Rich Moore
GenreAction / Animerat
Längd1 timme, 48 minuter
Åldersgräns7 år (barntillåten i vuxet sällskap)
HandlingDen moderna däggdjursmetropolen Zootropolis är en stad som inte liknar någon annan. En smältdegel där världens djur, från den största elefanten till den minsta näbbmusen, lever tillsammans i stadsdelar som eleganta Sahara Square och kyliga Tundratown. Men när den alltid lika positiva poliskonstapeln Judy Hopps anländer till Zootropolis, upptäcker hon att det inte är så lätt att vara den första kaninen bland de stora och tuffa djuren i stadens polisstyrka. Fast besluten att bevisa vad hon går för bestämmer hon sig för att knäcka ett knepigt fall, trots att hon måste jobba med den snabbpratande och luriga räven Nick Wilde för att lösa mysteriet.
LänkarFakta hos IMDb.com
Biljettpris80 kr
 Visa föreställningar

Hur lång är filmen?

Samtliga angivna filmlängder är filmens kompletta speltid, inklusive eftertexterna, men exklusive reklam och trailers framför. Reklamfilmen börjar alltid fem minuter innan utsatt starttid och när själva filmen börjar beror på hur mycket reklam och trailers som visas. Detta kan, tack vare digitalreklamen, ändras dagligen. Har du behov att veta när filmen är slut, fråga personalen.

Hur fungerar åldersgränserna?

För att en film ska få lov att visas offentligt i Sverige måste den ha blivit granskad av Statens Biografbyrå som sätter en åldersgräns. En film kan bli godkänd för visning som antingen barntillåten, från 7 år, 11 år eller 15 år.

Vi vill också påpeka att det inte är biljettförsäljarens ansvar att kontrollera åldersgränsen utan vaktmästaren som river biljetterna. Blir du nekad tillträde får du givetvis pengarna tillbaka i kassan.

Det är inte vi på Grand som har satt dessa åldersgränser utan Statens Biogafbyrå i enlighet med Granskningslagen (Lag 1990:886), men vi är ansvariga för att de efterlevs. För mer information och även motiveringar till de individuella filmernas åldersgränser finner du hos Statens Biografbyrå.


www.IMDb.com Additional movie information links provided courtesy of the Internet Movie Database.

´OSCAR®´ är ett registrerat varumärke som tillhör Academy of Motion Picture Arts and Science


Senast uppdaterad 2016-04-27