Hoppa till sidans innehåll

Internetbokning

Filminformation


 Ant-Man - Visas i 3D Filmaffisch
 Biopremiär 22/7
RegiPeyton Reed
GenreAction / Science Fiction
SkådespelareJudy Greer, Paul Rudd, Michael Douglas, Bobby Cannavale
Längd1 timme, 55 minuter
HandlingBiokemisten Dr. Hank Pym använder sin senaste upptäckt, en grupp subatomära partiklar, för att skapa en storleksförändrande formel. Hans första test på sig själv går fel men han uppfinner en hjälm som gör att han kan kommunicera med myror - och kontrollera dem.
 Visa föreställningar

 Entourage Filmaffisch
GenreKomedi
Längd1 timme, 44 minuter
Åldersgräns11 år (från 7 år i vuxet sällskap)
HandlingSnart är kompisgänget tillbaka i 2015 års skönaste komedi ENTOURAGE! Filmstjärnan Vincent Chase har slagit igenom stort i Hollywood och njuter av det ljuva livet tillsammans med sina barndomskompisar som han delar sin lyxvilla med. Vincents neurotiska manager Ari Gold har blivit studiochef och de har ett, inte helt smärtfritt, gemensamt filmprojekt framför sig… Filmen bygger den prisbelönta HBO-serien med samma namn och i rollerna återser vi Kevin Connolly, Adrian Grenier, Kevin Dillon, Jerry Ferrara och Jeremy Piven.
TrailerTrailer
LänkarFakta på IMDb.com
Biljettpris85 kr
 Visa föreställningar

 Magic Mike XXL Filmaffisch
 Biopremiär 8/7
Längd1 timme, 55 minuter
ÅldersgränsBarntillåten
HandlingDet har gått tre år sedan Mike slutade som manlig strippa och resten av killarna i Kings of Tampa har också bestämt sig för att lägga av. Men först vill de bjuda på en sista storslagen, svettig och helt oförglömlig show med ingen mindre än legenden Magic Mike som kvällens huvudnummer.
TrailerTrailer
Biljettpris85 kr
 Visa föreställningar

 Minioner (Svenskt tal) Filmaffisch
 Biopremiär 1/7
 Möt Stuart, Kevin & Bob
OriginaltitelMinions
RegiBrian Lynch
GenreAnimerat / Familjefilm / Komedi
Längd1 timme, 31 minuter
Åldersgräns7 år (barntillåten i vuxet sällskap)
HandlingHistorien om Minionerna börjar redan vid tidernas begynnelse. Ständigt på jakt efter en ny herre att tjäna, söker de efter de mest frånstötande mästarna genom världshistorien. Gång på gång misslyckas de med att behålla sina ledare, från T-rex till Napoleon. Till slut står de helt ensamma, utan någon att tjäna, och faller in i en djup depression.

Men en Minion, Kevin, har en plan. Han ger sig ut i världen, tillsammans med tonårsrebellen Stuart och den rare lille Bob, för att hitta en ny ond mästare att arbeta för.

Trion påbörjar en spännande resa som går från Antarktis, via New York, till 60-talets och mods-erans London, och som slutligen leder dem till deras nästa potentiella ledare, Scarlet Overkill, världens första kvinnliga superskurk.
TrailerTrailer
LänkarFakta på IMDb.com
Biljettpris80 kr
 Visa föreställningar

 Opera: Elektra (The Metropolitan Opera, New York) Filmaffisch
OriginaltitelRichard Strauss: Elektra
GenreDigital Liveföreställning / Opera
Längd2 timmar, 10 minuter
ÅldersgränsBarntillåten
HandlingStrauss flammande tragedi om en hämndlysten prinsessa i antikens Grekland. Detta var den sista operan i regi av den legendariske Patrice Chéreau, som avled 2014.

Dirigenten Esa-Pekka Salonen Met-debuterade med Chéreaus hyllade uppsättning av Janácek’s Den dödes hus 2009. Nu återvänder Salonen för att dirigera denna enastående ensemble, ledd av svenska Nina Stemme i den blodtörstiga titelrollen.

Waltraud Meier gör för första gången på Met Klytämnestra, Elektras mor, tillika föremålet för Elektras raseri. Adrianne Pieczonka är Elektras syster Chrysothemis; Eric Owens hennes bror Orest i exil; och tyske tenoren Burkhard Ulrich Met-debuterar som den korrupte regenten Aegisth. Chéreaus medarbetare Vincent Huguet regisserar uppsättningen på Met.

I rollerna: Nina Stemme (Elektra), Adrianne Pieczonka (Chrysothemis), Waltraud Meier (Klytämnestra), Burkhard Ulrich (Aegisth), Eric Owens (Orest)
TrailerSäsongstrailer
Biljettpris250 kr
 Visa föreställningar

 Opera: Lulu (The Metropolitan Opera, New York) Filmaffisch
OriginaltitelAlban Berg - Lulu
GenreDigital Liveföreställning / Opera
Längd4 timmar, 30 minuter
ÅldersgränsBarntillåten
HandlingWilliam Kentridge återvänder till Met efter succén med Näsan, som skapade sensation när den hade premiär 2010. Den innovative scenkonstnären sätter upp Bergs chockerande mästerverk om en sexuellt oemotståndlig ung kvinna, vars hänsynslösa beteende leder till älskarnas undergång.

James Levine dirigerar en av de operor som han är tätt förknippad med. Han har dirigerat 30 Met-föreställningar av operan, inklusive dess premiär 1977. Marlis Petersen upprepar sin hyllade tolkning av titelrollen, med Susan Graham som grevinnan Geschwitz, en av Lulus mest hängivna beundrare, och Daniel Brenna, Paul Groves, John Reuter och Franz Grundheber bland männen som faller offer för hennes fatala charm.

I rollerna: Marlis Petersen (Lulu), Susan Graham (Grevinnan Geschwitz), Daniel Brenna (Alwa), Paul Groves (Painter/Negro), Johan Reuter (Dr. Schön/Jack the Ripper), Franz Grundheber (Schigolch)
TrailerSäsongstrailer
Biljettpris250 kr
 Visa föreställningar

 Opera: Madama Butterfly (The Metropolitan Opera, New York) Filmaffisch
OriginaltitelGiacomo Puccini: Madama Butterfly
GenreDigital Liveföreställning / Opera
Längd3 timmar, 40 minuter
ÅldersgränsBarntillåten
HandlingKristine Opolais gör sin hjärtskärande tolkning av titelrollen i direktsändning för första gången, i Anthony Minghellas kritikerhyllade uppsättning från 2006. Roberto Alagna är Pinkerton, officeren som krossar Butterflys drömmar om kärleken. Karel Mark Chichon Met-debuterar som dirigent, med en ensemble som även innehåller Maria Zifchak som Suzuki och Dwayne Croft som Sharpless.

Anthony Minghella, som stod bakom den ursprungliga uppsättningen, avled 2008. Han var mest känd som filmregissör, bland annat av Åter till Cold Mountain, Den engelske patienten och The Talented Mr Ripley.

I rollerna: Kristine Opolais (Cio-Cio-San), Maria Zifchak (Suzuki), Roberto Alagna (Pinkerton), Dwayne Croft (Sharpless)
TrailerSäsongstrailer
Biljettpris250 kr
 Visa föreställningar

 Opera: Manon Lescaut (The Metropolitan Opera, New York) Filmaffisch
OriginaltitelGiacomo Puccini: Manon Lescaut
GenreDigital Liveföreställning / Opera
Längd3 timmar, 35 minuter
ÅldersgränsBarntillåten
HandlingKristine Opolais och Jonas Kaufmann gör huvudrollerna som det ödesdrabbade kärleksparet i Manon Lescaut, Puccinis passionerade version av den klassiska romanen om den fria flickan från landet som blir ett hett namn i Paris-societeten.

Sir Richard Eyres nya uppsättning utspelas på 1940-talet. Han samarbetar med scenografen Rob Howell, som han tidigare jobbat med i Figaros bröllop, Werther och Carmen. Fabio Luisi dirigerar, med Massimo Cavalletti som Manons kusin Lescaut och Brindley Sherratt som Geronte, Manons rike äldre älskare.

I rollerna: Kristine Opolais (Manon Lescaut), Jonas Kaufmann (Des Grieux), Massimo Cavalletti (Lescaut), Brindley Sherratt (Geronte)
TrailerSäsongstrailer
Biljettpris250 kr
 Visa föreställningar

 Opera: Otello (The Metropolitan Opera, New York) Filmaffisch
OriginaltitelGiuseppe Verdi: Otello
GenreDigital Liveföreställning / Opera
Längd3 timmar, 30 minuter
ÅldersgränsBarntillåten
HandlingEn ny uppsättning av Verdis mästerverk Otello, dirigerad av Yannick Nézet-Séguin och i regi av Bartlett Sher. Aleksandrs Antonenko gör för första gången rollen som den plågade moren från Venedig, med Sonya Yoncheva i sin rolldebut som hans hustru Desdemona, och Željko Lucic som Otellos ondskefulle rival Iago.I uppsättningen återfinns även Dimitri Pittas som Cassio och Günther Groissböck som Lodovico.

Detta är även Met-debuten för scenografen Es Devlin, som tidigare bland annat stått bakom 2014 års Broadway-uppsättning av Machinal, liksom flera operauppsättningar för Covent Garden, La Scala och andra ledande operahus.

I rollerna: Aleksandrs Antonenko (Otello), Sonya Yoncheva (Desdemona), Dimitri Pittas (Cassio), Željko Lucic (Iago), Günther Gröissbock (Lodovico)
Biljettpris250 kr
 Visa föreställningar

 Opera: Pärlfiskarna (The Metropolitan Opera, New York) Filmaffisch
OriginaltitelGeorges Bizet: Les pêcheurs de perles
GenreDigital Liveföreställning / Opera
Längd3 timmar, 0 minuter
ÅldersgränsBarntillåten
HandlingFör första gången sedan Enrico Caruso gjorde huvudrollen i operan 1916, sätts Bizets romantiska, frodiga Pärlfiskarna upp på Met, i regi av Penny Woolcock, som Met-debuterade för några år sedan med John Adams Doctor Atomic.

Gianandrea Noseda dirigerar ensemblen ledd av Diana Damrau som den vackra prästinnan Leïla. Matthew Polenzani och Mariusz Kwiecien gör rollerna som Nadir och Zurga, de två pärlfiskarna, vars vänskap sätts på prov när de slåss om Leïlas gunst.

Deras sång “Au fond du temple saint” är en av de mest kända duetterna inom operakonsten. Nicolas Testè är översteprästen Nourabad i denna nya uppsättning, som får premiär på nyårsafton på Met-scenen.

I rollerna: Diana Damrau (Leïla), Matthew Polenzani (Nadir), Mariusz Kwiecien (Zurga), Nicolas Testé (Nourabad)
TrailerSäsongstrailer
Biljettpris250 kr
 Visa föreställningar

 Opera: Roberto Devereux (The Metropolitan Opera, New York) Filmaffisch
OriginaltitelGaetano Donizetti: Roberto Devereux
GenreDigital Liveföreställning / Opera
Längd3 timmar, 50 minuter
ÅldersgränsBarntillåten
HandlingDen sista operan i Donizettis ”Tudor-trilogi” centreras kring den äldre drottning Elizabeth I, som tvingas skriva på dödsdomen för ädlingen hon älskar. Sir David McVicar, som även regisserade de tidigare Tudor-operorna Anna Bolena och Maria Stuarda (tidigare visade på Live på bio), återvänder med den sista föreställningen i serien.

Den hyllade bel canto-sopranen Sondra Radvanovskij sjunger Elizabeth I. Hon gör även titelrollerna i Anna Bolena och Maria Stuarda på Mets scen under säsongen. Detta har endast gjorts en gång tidigare i New York: av Beverly Sills på New York City Opera på 70-talet.

Bland övriga roller ses Matthew Polenzani i huvudrollen; Elina Garanca som Sara, hertiginna av Nottingham och drottningens hemliga rival; och Mariusz Kwiecien som hertigen av Nottingham. Maurizio Benini dirigerar Mets allra första uppsättning av detta verk.

I rollerna: Sondra Radvanovsky (Elisabetta), Elina Garanca (Sara), Matthew Polenzani (Roberto Devereux), Mariusz Kwiecien (Hertigen av Nottingham)
TrailerSäsongstrailer
Biljettpris250 kr
 Visa föreställningar

 Opera: Tannhäuser (The Metropolitan Opera, New York) Filmaffisch
OriginaltitelRichard Wagner: Tannhäuser
GenreDigital Liveföreställning / Opera
Längd4 timmar, 30 minuter
ÅldersgränsBarntillåten
HandlingJames Levine dirigerar den första Met-uppsättningen av Wagners Tannhäuser sedan 2004, en bearbetning av Otto Schenks version från 1977. John Botha gör den krävande titelrollen för första gången på Met.

Svenske Peter Mattei står på scen som Wolfram, i sin andra Wagner-roll på Met. Günther Groissböck spelar Landgraf Hermann. Eva-Maria Westbroek är Elisabeth och Michelle DeYoung är Venus, de mänskliga och gudomliga rivalerna om Tannhäusers kärlek.

I rollerna: Johan Botha (Tannhäuser), Eva-Maria Westbroek (Elisabeth), Michelle DeYoung (Venus), Peter Mattei (Wolfram), Günther Groissböck (Landgraf Hermann)
TrailerSäsongstrailer
Biljettpris250 kr
 Visa föreställningar

 Opera: Trubaduren (The Metropolitan Opera, New York) Filmaffisch
OriginaltitelGiuseppe Verdi: Il trovatore
GenreDigital Liveföreställning / Opera
Längd3 timmar, 10 minuter
ÅldersgränsBarntillåten
HandlingAnna Netrebko gör den mycket emotsedda Met-rolldebuten som Leonora, den plågade hjältinnan i Verdis Trubaduren. Dmintri Hvorostovsky är greve di Luna. Det är första gången de ryska stjärnorna möts på Mets scen sedan 2002. Huvudpersonen i operan, Manrico, görs av Yonghoon Lee. Štefan Kocán är Ferrando och Dolora Zajick gör sin favoritroll som den olycksaliga Azucena.

I rollerna: Anna Netrebko (Leonora), Dolora Zajick (Azucena), Yonghoon Lee (Manrico), Dmitri Hvorostovsky (di Luna), Štefan Kocán (Ferrando)
TrailerSäsongstrailer
Biljettpris250 kr
 Visa föreställningar

 Opera: Turandot (The Metropolitan Opera, New York) Filmaffisch
OriginaltitelGiacomo Puccini: Turandot
GenreDigital Liveföreställning / Opera
Längd3 timmar, 35 minuter
ÅldersgränsBarntillåten
HandlingSveriges stora stjärnsopran Nina Stemme begår sin Met-debut i den krävande rollen som Puccinis isprinsessa. Anita Hartig gör sin första Met-uppsättning som slavflickan Liù.

Marco Berti är Calàf, friaren som riskerar sitt huvud för att få Turandots hand, och Alexander Tsymbalyuk är Timur.

Paolo Carignani dirigerar den visuellt spektakulär uppsättningen, som ursprungligen skapades av film- och operaregissören Franco Zeffirelli 1987.

I rollerna: Nina Stemme (Turandot), Anita Hartig (Liù), Marco Berti (Calàf), Alexander Tsymbalyuk (Timur)
TrailerSäsongstrailer
Biljettpris250 kr
 Visa föreställningar

 Prästen i paradiset Filmaffisch
 Biopremiär 3/7
RegiKjell Sundvall
SkådespelareKjell Bergqvist, Eva Röse, Richard Ulfsäter, Björn Bengtsson
Längd1 timme, 26 minuter
Åldersgräns7 år (barntillåten i vuxet sällskap)
HandlingI samband med ett officiellt besök i Thailand, skall den svenska statsministern inviga den nya kyrkan i Phuket. Ett ypperligt tillfälle för statsministern och församlingen att visa upp den investering och det arbete man gjort för både turister och bofasta på Phuket. Carro Asplund, en nyexaminerad präst (spelad av Eva Röse), får i uppdrag av kyrkorådet att bege sig till Phuket för att ansvara för det prestigefyllda evenemanget i samarbete med församlingens präst Krister Hellstrand. Till hennes fasa visar sig Krister vara en lätt försupen skojare, som helt verkar ha tappat både tro och kristna värderingar. Kyrkan som han lovat bygga är inte ens påbörjad, och var pengarna har tagit vägen vet bara hans bookie. Han håller sällan några gudstjänster och när han väl drar på sig prästkragen förrättar han hellre sina tjänster på en bar med Mekong-whiskey istället för nattvardsvin. Det blir en kamp för Carro att få Krister på benen.
Biljettpris85 kr
 Visa föreställningar

 Spy Filmaffisch
 One of the guys. One of the spies.
RegiPaul Feig
GenreAction / Komedi
SkådespelareMelissa McCarthy, Jason Statham, Jude Law, Rose Byrne
Längd2 timmar, 0 minuter
Åldersgräns15 år - även i vuxet sällskap
HandlingI komedin SPY spelar Melissa McCarthy den försynta CIA-analytikern Susan Cooper, en osynlig kontorsråtta som aldrig får det erkännandet hon förtjänar. Men när hennes partner (Jude Law) försvinner spårlöst och en annan topp-agent (Jason Statham) hamnar i svårigheter så erbjuder hon sig att jobba undercover och infiltrerar en grupp vapensmugglare med uppdrag att förhindra en internationell katastrof… För regi står Paul Feig som tidigare regisserat "Bridesmaids" och "The Heat" och i en av rollerna ser vi vårt eget komiska geni Björn Gustafsson.
TrailerTrailer
LänkarFakta hos IMDB.com
Biljettpris90 kr
 Visa föreställningar

 Ted 2 Filmaffisch
 Biopremiär 17/7
RegiSeth MacFarlane
GenreKomedi
SkådespelareMark Wahlberg, Seth MacFarlane, Amanda Seyfried, Jessica Barth, Giovanni Ribisi, Morgan Freeman, Sam J. Jones, Michael Dorn, Liam Neeson
Längd1 timme, 53 minuter
HandlingSedan vi sist mötte dem har John och Ted fortsatt leva drömlivet i Boston. Men nu är rollerna ombytta: John lever ungkarlsliv medan Ted knutit banden med Tami-Lynn, kvinnan i hans drömmar. Äktenskapet börjar snart knaka i fogarna och paret bestämmer sig för att skaffa ett barn för att rädda det. Planen stöter dock på patrull när myndigheterna konstaterar att Ted inte är en person, utan en ägodel, och därför inte har rätt att adoptera. Inte nog med det, han får också sparken från sitt butiksjobb och hans äktenskap annulleras.

Arg och nedslagen bestämmer sig Ted för att stämma staten, och ber sin bäste vän att hjälpa honom återvinna de rättigheter han förtjänar. De anlitar en ung, gräsrökande advokat vid namn Samantha L. Jackson och beger sig till rätten.
 Visa föreställningar

 Terminator: Genisys Filmaffisch
 New mission. New fate.
RegiAlan Taylor
GenreAction / Science Fiction
SkådespelareArnold Schwarzenegger, Emilia Clarke, Jai Courtney, Jason Clarke, J.K. Simmons
Längd2 timmar, 5 minuter
Åldersgräns15 år - även i vuxet sällskap
HandlingNär ledaren för mänsklighetens motståndsrörelse, John Connor (Jason Clarke), skickar Kyle Reese (Jai Courtney) bakåt i tiden till 1984, för att skydda Sarah Connor (Emilia Clarke) och säkra framtiden, leder en rad oförutsedda händelser till förändringar i tidslinjen. Plötsligt befinner sig Reese i en ny och främmande version av det förflutna, där han finner osannolika allierade, däribland "The Guardian" (Arnold Schwarzenegger), farliga nya fiender och ett oväntat nytt uppdrag: att återställa framtiden.
LänkarFakta hos IMDB.com
Biljettpris90 kr
 Visa föreställningar

Hur lång är filmen?

Samtliga angivna filmlängder är filmens kompletta speltid, inklusive eftertexterna, men exklusive reklam och trailers framför. Reklamfilmen börjar alltid fem minuter innan utsatt starttid och när själva filmen börjar beror på hur mycket reklam och trailers som visas. Detta kan, tack vare digitalreklamen, ändras dagligen. Har du behov att veta när filmen är slut, fråga personalen.

Hur fungerar åldersgränserna?

För att en film ska få lov att visas offentligt i Sverige måste den ha blivit granskad av Statens Biografbyrå som sätter en åldersgräns. En film kan bli godkänd för visning som antingen barntillåten, från 7 år, 11 år eller 15 år.

Vi vill också påpeka att det inte är biljettförsäljarens ansvar att kontrollera åldersgränsen utan vaktmästaren som river biljetterna. Blir du nekad tillträde får du givetvis pengarna tillbaka i kassan.

Det är inte vi på Grand som har satt dessa åldersgränser utan Statens Biogafbyrå i enlighet med Granskningslagen (Lag 1990:886), men vi är ansvariga för att de efterlevs. För mer information och även motiveringar till de individuella filmernas åldersgränser finner du hos Statens Biografbyrå.


www.IMDb.com Additional movie information links provided courtesy of the Internet Movie Database.

´OSCAR®´ är ett registrerat varumärke som tillhör Academy of Motion Picture Arts and Science


Senast uppdaterad 2015-06-30