Hoppa till sidans innehåll

Internetbokning

Filminformation


 Alvin och gänget: Gasen i botten (Svenskt tal) Filmaffisch
 Håll i er!
OriginaltitelAlvin and the Chipmunks: The Road Chip
GenreKomedi / Äventyr
Längd1 timme, 32 minuter
ÅldersgränsBarntillåten
HandlingDe är tillbaka och den här gången är det full fart från början till slut. Alvin, Simon och Theodore får för sig att Dave ska fria till sin nya flickvän i Miami och att de därför måste flytta. De har nu tre dagar på sig att stoppa detta och ger sig ut på ett resa som leder till den ena knasigheten efter den andra. Med andra ord är allt som vanligt för våra älskade jordekorrar.
 Visa föreställningar

 Bajsfilmen Filmaffisch
RegiLinda Hambäck
GenreAnimerat / Barnfilm
SkådespelareMia Skäringer, Klara Zimmergren, Rickard Wolff
Längd0 timmar, 45 minuter
ÅldersgränsBarntillåten
HandlingEn animerad film fritt efter Pernilla Stalfelts underfundiga och filosofiska böcker om livet, kärlek, hår, döden, skräck och bajs. Rikard Wolff är berättaren och Mia Skäringer och Klara Zimmergren ger röst till huvudkaraktärerna Dolores och Gunellen.

Dolores och Gunellen är väldigt olika. Ändå är de bästa vänner och bor tillsammans. En dag bestämmer sig Gunellen för att resa ut i världen. Dolores vill inte vara kvar själv, så för att Gunellen ska stanna kvar berättar allt hon vet om hår och bajs, döden, livet och kärleken. Men allt det här kanske bara gör Gunellen ännu mer nyfiken på att resa ut i världen?
 Visa föreställningar

Studio GrandThe Big Short Filmaffisch
 If you can't beat the banks, make them pay
RegiAdam McKay
GenreBiografi / Drama
SkådespelareChristian Bale, Ryan Gosling, Steve Carell, Brad Pitt, Rafe Spall
Längd2 timmar, 10 minuter
ÅldersgränsBarntillåten
HandlingNär fyra outsiders förutspår det storbankerna, medierna och regeringen vägrat tro på, världsekonomins kollaps, får de en idé: THE BIG SHORT. En vågad investering leder dem till det moderna bankväsendets allra mörkaste hörn. Där måste de ifrågasätta allt och alla.

Filmen är baserad på den sanna historien och bästsäljande boken av Michael Lewis (The Blind Side, Moneyball) och är regisserad av Adam McKay (Anchorman, Step Brothers).
LänkarFakta på IMDb.com
 Visa föreställningar

Studio GrandCarol Filmaffisch
RegiTodd Haynes
GenreDrama / Romantik
SkådespelareCate Blanchett, Rooney Mara, Kyle Chandler, Jake Lacy
Längd1 timme, 58 minuter
Åldersgräns15 år - även i vuxet sällskap
HandlingTherese Belivet jobbar i ett av Manhattans varuhus, men hon drömmer om ett mer meningsfullt liv. En dag träffar hon Carol Aird - en förförisk kvinna fast i ett misslyckat äktenskap. En gnista tänds mellan dem, och ju djupare deras relation blir, desto mindre oskyldig blir den.

När Carol och Thereses relation avslöjas, hämnas Carols man genom att ifrågasätta om hon är lämplig att vara mamma. De två kvinnorna flyr ut på vägarna, och lämnar sina respektive bakom sig. Men deras förhållande sätts på prov, och de tvingas konfronteras med såväl sina egna självbilder, som deras relation till varandra.

I huvudrollerna ser vi Ronney Mara och Cate Blanchett, samt Kyle Chandler och Sarah Paulson.
TrailerTrailer
Biljettpris100 kr
 Visa föreställningar

 Creed - The Legacy of Rocky Filmaffisch
RegiRyan Coogler
GenreDrama / Sport
SkådespelareSylvester Stallone, Michael Jordan, Tessa Thompson, Phylicia Rashad, Anthony Bellew
Längd2 timmar, 13 minuter
Åldersgräns11 år (från 7 år i vuxet sällskap)
HandlingAdonis Johnson lärde aldrig känna sin berömde far, tungviktsmästaren Apollo Creed, som dog innan han föddes. Men ingen kan förneka att sonen har boxningen i blodet, så han beger sig till Philadelphia, staden där den legendariska matchen mellan Apollo Creed och den tuffe uppkomlingen Rocky Balboa gick av stapeln.

Adonis söker upp Rocky och ber honom att bli hans tränare. Trots att Rocky bestämt sig för att lämna boxningen bakom sig har han svårt att säga nej när han ser att Adonis har samma styrka och målmedvetenhet som Apollo Creed – rivalen som kom att bli hans bäste vän. Rocky tar sig an den unge boxaren samtidigt som den forna mästaren utkämpar en strid mot en motståndare som är långt dödligare än någon han tidigare ställts mot i ringen.

Med Rocky vid sin sida, dröjer det inte länge innan Adonis får segervittring. Men har han vad som krävs för att utveckla inte bara viljan hos en sann kämpe, utan också hjärtat, innan han kliver upp i ringen?
LänkarFakta på IMDb.com
Biljettpris100 kr
 Visa föreställningar

 The Danish Girl Filmaffisch
RegiTom Hooper
GenreBiografi / Drama / Romantik
SkådespelareEddie Redmayne, Alicia Vikander, Amber Heard, Ben Whishaw
Längd1 timme, 59 minuter
Åldersgräns11 år (från 7 år i vuxet sällskap)
HandlingFilmen är en fantastisk kärlekshistoria baserad på Lili Elbes och Gerda Wegeners liv. I filmen spelas de av oscarbelönade Eddie Redmayne (The Theory of Everything) och svenska Alicia Vikander (Ex Machina). Regisserar gör oscarbelönade Tom Hooper (The King’s Speech).

Året är 1926 och i Köpenhamn bor konstnärsparet Einar och Gerda. Einar är känd för sina landskapsmålningar och Gerda för sina porträtt. Deras äktenskap är starkt och kärleksfullt, om än en aning kryddlöst.

Bristen på dramatik undanröjs dock med besked den dag då Gerda ber sin make täcka för en kvinnlig modell i ett porträtt hon snabbt måste få klart. Einars upplevelse av att bära klänning inleder en inre transformation, och hon inser att livet som Lili är ett uttryck för hennes äkta jag.
LänkarFakta på IMDb.com
 Visa föreställningar

 Deadpool Filmaffisch
 Biopremiär 12/2
 Bad ass. Smart Ass. Great Ass.
RegiTim Miller
GenreAction / Science Fiction / Äventyr
SkådespelareRyan Reynolds, Morena Baccarin, T.J. Miller
Längd1 timme, 48 minuter
Åldersgräns15 år - även i vuxet sällskap
HandlingMarvels skruvade anti-hjälte och fanfavorit dyker nu äntligen upp på bio. Den tidigare legosoldaten Wade Wilson får efter en rad experiment helande krafter. Han antar alter-egot Deadpool och med sina nya förmågor och en mörk humor jagar han mannen som nästan förstörde hans liv.
LänkarFakta på IMDb.com
 Visa föreställningar

 Den gode dinosaurien (Svenskt tal) Filmaffisch
OriginaltitelThe Good Dinosaur
RegiPeter Sohn
GenreAnimerat / Familjefilm / Fantasy / Komedi / Äventyr
Längd1 timme, 34 minuter
Åldersgräns7 år (barntillåten i vuxet sällskap)
HandlingTänk om asteroiden som för alltid förändrade livet på jorden i själva verket missade planeten helt och hållet och dinosaurerna aldrig dog ut? Denna roliga, hjärtliga och originella berättelse visar hur dinosaurierna utvecklats till sofistikerade och stoiska varelser medan människorna blev kvar på den lite vildare sidan. Filmen följer en ung dinosaurie vid namn Arlo, som ger sig ut på ett stort äventyr med sin mänskliga vän Spot. Deras ovanliga vänskap för samman två världar och visar att hjältar kommer i alla former och storlekar.

Före filmen visas en kortfilm: "Sanjay's Super Team".
LänkarFakta på IMDb.com
Biljettpris80 kr
 Visa föreställningar

 Den unge Zlatan Filmaffisch
 Biopremiär 19/2
RegiFredrik Gertten, Magnus Gertten
GenreDokumentär
Längd1 timme, 39 minuter
HandlingFredrik och Magnus Gerttens Zlatan-dokumentär är berättelsen om Zlatan Ibrahimovic innan han blev "Ibra" med en hel värld. En kaxig supertalang från Rosengård: lika karismatisk som briljant, men med en vrede inom sig ständigt på gränsen att explodera ute på planen. Det är också historien om en ung pojke under konstant press från sin omgivning, som helt ensam lämnade Sverige för slå sig in i fotbollens finrum. En stenhård kamp både på och utanför planen.

Zlatan Ibrahimovic är Sveriges främste fotbollsspelare genom tiderna. Historien om Rosengårdsgrabben är en framgångssaga utan motstycke i svensk idrottshistoria. Men resan från Malmö till världens strålkastarljus var allt annat än spikrak. Här får vi följa Ibrahimovic från tiden som uppkäftig begåvning i Malmö FF, via åren i Ajax, tills han värvades till Juventus och slog igenom på den absolut största fotbollsscenen.
 Visa föreställningar

 En man som heter Ove Filmaffisch
RegiHannes Holm
GenreDrama / Komedi
SkådespelareRolf Lassgård
Längd1 timme, 56 minuter
Åldersgräns11 år (från 7 år i vuxet sällskap)
Handling59-årige Ove är kvarterets vresige ordningsman som flera år tidigare avsattes som ordförande i bostadsrättsföreningen, men det ger han blanka fan i och ser med järnhand över kvarteret. När höggravida Parvaneh med familj flyttar in i radhuset mittemot och backar in i Oves brevlåda blir det upptakten till en komisk och hjärtevärmande historia om tilltufsade katter, oväntad vänskap och kärlek så stark att bara döden ser ut som den enda utvägen. Ove är en man som vet att rätt ska vara rätt och man ska hjälpa sin medmänniska och som med stor träffsäkerhet betraktar sin samtid.En dramakomedi om oväntad vänskap, kärlek och vikten av att omge sig med ordentliga verktyg. Baserad på Fredrik Backmans succéroman En man som heter Ove.
LänkarFakta på IMDb.com
Biljettpris100 kr
 Visa föreställningar

 Grimsby Filmaffisch
 Biopremiär 24/2
 One secret agent. One complete idiot.
RegiLouis Leterrier
GenreAction / Komedi
SkådespelareSacha Baron Cohen, Mark Strong, Penélope Cruz, Rebel Wilson
Längd1 timme, 22 minuter
HandlingFör att vara från en fattig fiskeby på den engelska landsbygden har Nobby (Sacha Baron Cohen) allt han kan önska sig: nio barn och norra Englands kanske snyggaste flickvän (Rebel Wilson). Det enda som fattas honom är hans lillebror Sebastian. Efter att ha adopterats av olika familjer som barn har han spenderat de senaste 28 åren på att söka efter honom.

När han till sist får reda på vart hans bror befinner sig beger Nobby sig genast dit. Han vet dock inte att hans bror är en dödlig MI6-agent, som just avslöjat en plan som kan utsätta hela världen för fara. På flykt och anklagad för ett brott han inte begått, inser Sebastian att om han ska ha någon chans att rädda världen, behöver han hjälp av dess största idiot.
 Visa föreställningar

 Opera: Elektra (The Metropolitan Opera, New York) Filmaffisch
OriginaltitelRichard Strauss: Elektra
GenreDigital Liveföreställning / Opera
Längd2 timmar, 10 minuter
ÅldersgränsBarntillåten
HandlingStrauss flammande tragedi om en hämndlysten prinsessa i antikens Grekland. Detta var den sista operan i regi av den legendariske Patrice Chéreau, som avled 2014.

Dirigenten Esa-Pekka Salonen Met-debuterade med Chéreaus hyllade uppsättning av Janácek’s Den dödes hus 2009. Nu återvänder Salonen för att dirigera denna enastående ensemble, ledd av svenska Nina Stemme i den blodtörstiga titelrollen.

Waltraud Meier gör för första gången på Met Klytämnestra, Elektras mor, tillika föremålet för Elektras raseri. Adrianne Pieczonka är Elektras syster Chrysothemis; Eric Owens hennes bror Orest i exil; och tyske tenoren Burkhard Ulrich Met-debuterar som den korrupte regenten Aegisth. Chéreaus medarbetare Vincent Huguet regisserar uppsättningen på Met.

I rollerna: Nina Stemme (Elektra), Adrianne Pieczonka (Chrysothemis), Waltraud Meier (Klytämnestra), Burkhard Ulrich (Aegisth), Eric Owens (Orest)
TrailerSäsongstrailer
Biljettpris250 kr
 Visa föreställningar

 Opera: Madama Butterfly (The Metropolitan Opera, New York) Filmaffisch
OriginaltitelGiacomo Puccini: Madama Butterfly
GenreDigital Liveföreställning / Opera
Längd3 timmar, 40 minuter
ÅldersgränsBarntillåten
HandlingKristine Opolais gör sin hjärtskärande tolkning av titelrollen i direktsändning för första gången, i Anthony Minghellas kritikerhyllade uppsättning från 2006. Roberto Alagna är Pinkerton, officeren som krossar Butterflys drömmar om kärleken. Karel Mark Chichon Met-debuterar som dirigent, med en ensemble som även innehåller Maria Zifchak som Suzuki och Dwayne Croft som Sharpless.

Anthony Minghella, som stod bakom den ursprungliga uppsättningen, avled 2008. Han var mest känd som filmregissör, bland annat av Åter till Cold Mountain, Den engelske patienten och The Talented Mr Ripley.

I rollerna: Kristine Opolais (Cio-Cio-San), Maria Zifchak (Suzuki), Roberto Alagna (Pinkerton), Dwayne Croft (Sharpless)
TrailerSäsongstrailer
Biljettpris250 kr
 Visa föreställningar

 Opera: Manon Lescaut (The Metropolitan Opera, New York) Filmaffisch
OriginaltitelGiacomo Puccini: Manon Lescaut
GenreDigital Liveföreställning / Opera
Längd3 timmar, 35 minuter
ÅldersgränsBarntillåten
HandlingKristine Opolais och Roberto Alagna gör huvudrollerna som det ödesdrabbade kärleksparet i Manon Lescaut, Puccinis passionerade version av den klassiska romanen om den fria flickan från landet som blir ett hett namn i Paris-societeten.

Sir Richard Eyres nya uppsättning utspelas på 1940-talet. Han samarbetar med scenografen Rob Howell, som han tidigare jobbat med i Figaros bröllop, Werther och Carmen. Fabio Luisi dirigerar, med Massimo Cavalletti som Manons kusin Lescaut och Brindley Sherratt som Geronte, Manons rike äldre älskare.

I rollerna: Kristine Opolais (Manon Lescaut), Roberto Alagna (Des Grieux), Massimo Cavalletti (Lescaut), Brindley Sherratt (Geronte)

Obs: Roberto Alagna ersätter Jonas Kaufmann på grund av sjukdom.
TrailerSäsongstrailer
Biljettpris250 kr
 Visa föreställningar

 Opera: Roberto Devereux (The Metropolitan Opera, New York) Filmaffisch
OriginaltitelGaetano Donizetti: Roberto Devereux
GenreDigital Liveföreställning / Opera
Längd3 timmar, 50 minuter
ÅldersgränsBarntillåten
HandlingDen sista operan i Donizettis ”Tudor-trilogi” centreras kring den äldre drottning Elizabeth I, som tvingas skriva på dödsdomen för ädlingen hon älskar. Sir David McVicar, som även regisserade de tidigare Tudor-operorna Anna Bolena och Maria Stuarda (tidigare visade på Live på bio), återvänder med den sista föreställningen i serien.

Den hyllade bel canto-sopranen Sondra Radvanovskij sjunger Elizabeth I. Hon gör även titelrollerna i Anna Bolena och Maria Stuarda på Mets scen under säsongen. Detta har endast gjorts en gång tidigare i New York: av Beverly Sills på New York City Opera på 70-talet.

Bland övriga roller ses Matthew Polenzani i huvudrollen; Elina Garanca som Sara, hertiginna av Nottingham och drottningens hemliga rival; och Mariusz Kwiecien som hertigen av Nottingham. Maurizio Benini dirigerar Mets allra första uppsättning av detta verk.

I rollerna: Sondra Radvanovsky (Elisabetta), Elina Garanca (Sara), Matthew Polenzani (Roberto Devereux), Mariusz Kwiecien (Hertigen av Nottingham)
TrailerSäsongstrailer
Biljettpris250 kr
 Visa föreställningar

 Point Break - Visas i 3D Filmaffisch
 The only law that matters, is gravity
RegiEricson Core
GenreAction / Kriminalitet / Sport
SkådespelareRay Winstone, Luke Bracey, Teresa Palmer, Edgar Ramirez, Matias Varela
Längd1 timme, 54 minuter
Åldersgräns11 år (från 7 år i vuxet sällskap)
HandlingI den tempofyllda, adrenalinstinna actionthrillern POINT BREAK infiltrerar den unge FBI-agenten Johnny Utah en grupp spänningssökande elitidrottare - ledd av den karismatiske Bodhi. Extremidrottarna misstänks ha utfört en rad brott på extremt ovanliga sätt. Djupt undercover, och med sitt liv i omedelbar fara, strävar Utah efter att bevisa att de är arkitekterna bakom en rad ofattbara brott.

Filmen är fylld av de mest våghalsiga sportstunts som någonsin setts i en spelfilm. De äventyrliga actionbedrifterna utförs av världens bästa och mest extrema elitidrottare inom bl a surfing, wingsuit-flygning, snowboard, friklättring och motocross.

POINT BREAK är inspelad i 11 länder, på fyra kontinenter. Inspelningsplatser var bland annat Angel Falls i Venezuela som är det högsta vattenfallet i världen där klättringsscener spelades in. På toppen av Jungfrau i Alperna och i Walenstadt Schweiz där wingsuit-flygarna färdas genom bland annat den ökända ”The Crack”. På Teahupoo utanför Tahiti och Jaws nära Maui för att fånga de största och värsta vågorna för spektakulära surfingscener. Regissören Ericson Cores mål var att skapa Point Break nästan helt utan specialeffekter och han lyckades tillsammans med stora ikoner inom elitidrotten och av skådespelarna själva.
LänkarFakta på IMDb.com
 Visa föreställningar

 The Revenant Filmaffisch
RegiAlejandro González Iñárritu
GenreDrama / Thriller / Äventyr
SkådespelareLeonardo DiCaprio, Tom Hardy
Längd2 timmar, 36 minuter
Åldersgräns15 år - även i vuxet sällskap
HandlingI den trefaldigt Golden Globe-belönande (Bästa film, Bästa regi, Bästa manliga huvudroll) THE REVENANT i regi av Oscar®belönade Alejando G. Iñárritu (Birdman, Babel) spelar Leonardo DiCaprio legendariska upptäckaren Hugh Glass.

Under en expedition i den outforskade amerikanska vildmarken blir Hugh attackerad av en björn och lämnad att dö av de andra. I sin kamp att överleva får han utstå obeskrivlig sorg och blir bedragen av sin närmaste vän John Fitzgerald (Tom Hardy). Nu är han på jakt efter upprättelse i den bittra vintern och drivs bara av ren viljestyrka och kärlek till sin familj.
Biljettpris120 kr
 Visa föreställningar

 Suffragette Filmaffisch
 The Time Is Now
RegiSarah Gavron
GenreBiografi / Drama / Historia
SkådespelareCarey Mulligan, Helena Bonham Carter, Brendan Gleeson, Meryl Streep, Anne-Marie Duff, Grace Stottor, Ben Whishaw
Längd1 timme, 45 minuter
Åldersgräns11 år (från 7 år i vuxet sällskap)
HandlingFilmen är ett spännande drama om fotsoldaterna i den tidiga feministrörelsen, kvinnor som tvingades under jorden i en farlig katt-och-råtta-lek med en allt mer brutal stat. De var arbetande kvinnor som hade sett att den fredliga protesten inte uppnådde någonting. De såg en mer radikal kamp som den enda vägen till förändring. De var villiga att förlora allt i sin kamp för jämlikhet - sina jobb, sina hem, sina barn och sina egna liv. Maud var en sådan fotsoldat. Berättelsen om hennes kamp för värdighet och en röst är både gripande och kraftfull men också djupt hjärtskärande och mycket inspirerande.
Biljettpris85 kr
 Visa föreställningar

 Zootropolis - Visas i 3D Filmaffisch
 Biopremiär 24/2
GenreAction / Animerat / Äventyr
HandlingDen moderna däggdjursmetropolen Zootropolis är en stad som inte liknar någon annan. En smältdegel där världens djur, från den största elefanten till den minsta näbbmusen, lever tillsammans i stadsdelar som eleganta Sahara Square och kyliga Tundratown. Men när den alltid lika positiva poliskonstapeln Judy Hopps anländer till Zootropolis, upptäcker hon att det inte är så lätt att vara den första kaninen bland de stora och tuffa djuren i stadens polisstyrka. Fast besluten att bevisa vad hon går för bestämmer hon sig för att knäcka ett knepigt fall, trots att hon måste jobba med den snabbpratande och luriga räven Nick Wilde för att lösa mysteriet.
 Visa föreställningar

Hur lång är filmen?

Samtliga angivna filmlängder är filmens kompletta speltid, inklusive eftertexterna, men exklusive reklam och trailers framför. Reklamfilmen börjar alltid fem minuter innan utsatt starttid och när själva filmen börjar beror på hur mycket reklam och trailers som visas. Detta kan, tack vare digitalreklamen, ändras dagligen. Har du behov att veta när filmen är slut, fråga personalen.

Hur fungerar åldersgränserna?

För att en film ska få lov att visas offentligt i Sverige måste den ha blivit granskad av Statens Biografbyrå som sätter en åldersgräns. En film kan bli godkänd för visning som antingen barntillåten, från 7 år, 11 år eller 15 år.

Vi vill också påpeka att det inte är biljettförsäljarens ansvar att kontrollera åldersgränsen utan vaktmästaren som river biljetterna. Blir du nekad tillträde får du givetvis pengarna tillbaka i kassan.

Det är inte vi på Grand som har satt dessa åldersgränser utan Statens Biogafbyrå i enlighet med Granskningslagen (Lag 1990:886), men vi är ansvariga för att de efterlevs. För mer information och även motiveringar till de individuella filmernas åldersgränser finner du hos Statens Biografbyrå.


www.IMDb.com Additional movie information links provided courtesy of the Internet Movie Database.

´OSCAR®´ är ett registrerat varumärke som tillhör Academy of Motion Picture Arts and Science


Senast uppdaterad 2016-02-07