Hoppa till sidans innehåll

Internetbokning

Filminformation


 Bridget Jones's Baby Filmaffisch
 Relationsship status: Beyond Complicated
RegiSharon Maguire
GenreKomedi / Romantik
SkådespelareRenée Zellweger, Patrick Dempsey, Colin Firth, Jim Broadbent
Längd2 timmar, 3 minuter
ÅldersgränsBarntillåten
HandlingI det senaste kapitlet av sagan om världens kanske mest omtyckta singel får de oscarbelönade skådespelarna Renée Zellweger och Colin Firth sällskap av Patrick Dempsey (Grey’s Anatomy). För regin står Sharon Maguire. I denna film får Bridget reda på att hon är gravid, utan att vara helt hundra på vem pappan är.

Efter att ha lämnat Mark Darcy blir det plågsamt uppenbart för Bridget Jones att ”lyckliga till döden skiljer oss åt” inte var en löfte hon kunde leva upp till. Som fyrtio-nånting och singel igen, bestämmer sig Bridget för att satsa på sin karriär och omge sig med gamla och nya vänner. För en gångs skull har hon fullständig kontroll på saker och ting. Vad skulle någonsin kunna gå fel?
TrailerTrailer
Biljettpris100 kr
 Visa föreställningar

 Doctor Strange - Visas i 3D Filmaffisch
 Biopremiär 28/10
RegiScott Derrickson
GenreAction / Fantasy / Äventyr
SkådespelareBenedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor, Tilda Swinton, Rachel McAdams, Benedict Wong, Mads Mikkelsen
Längd1 timme, 55 minuter
Åldersgräns11 år (från 7 år i vuxet sällskap)
HandlingBenedict Cumberbatch har huvudrollen som Doctor Strange i Marvels storfilm med samma namn. Stephen Vincent Strange är en briljant men arrogant kirurg. Då hans karriär slås i spillror tar hans liv en ny riktning - att försvara världen mot ondska.
TrailerTrailer
LänkarFakta p
Biljettpris100 kr
 Visa föreställningar

 Hacksaw Ridge Filmaffisch
 Biopremiär 4/11
 When the order came to retreat, one man stayed.
RegiMel Gibson
GenreBiografi / Drama / Krig
SkådespelareAndrew Garfield, Teresa Palmer, Sam Worthington, Luke Bracey, Hugo Weaving, Vince Vaughn, Rachel Griffiths, Richard Roxburgh
Längd2 timmar, 11 minuter
Åldersgräns15 år - även i vuxet sällskap
HandlingFrån den Oscarbelönade regissören Mel Gibson kommer denna sanna berättelse om den episka kampen för att ta över det ökända japanska fästet Hacksaw Ridge, under Andra världskriget. Den osannolika hjälten som var sist kvar på slagfältet var en soldat som vägrade att bära vapen, militärläkaren Desmond T. Doss. Desmonds hjältemod gjorde att han blev den första vapenvägraren i amerikansk historia att vinna kongressens hedersmedalj.
TrailerTrailer
LänkarFakta hos IMDb.com
 Visa föreställningar

 Husdjurens hemliga liv (Svenskt tal) Filmaffisch
 Brukar du undra vad dina husdjur gör när du inte är hemma?
OriginaltitelThe Secret Life of Pets
GenreAnimerat / Familjefilm / Komedi
Längd1 timme, 31 minuter
Åldersgräns7 år (barntillåten i vuxet sällskap)
HandlingFavorithusdjuret Maxs liv vänds upp och ner när hans ägare kommer hem med en ouppfostrad blandras som heter Duke. Efter en tids gnabb måste det dock lägga sina gräl bakom sig. En förtjusande vit kanin som heter Snöboll bygger en armé av övergivna husdjur och planen är att hämnas på alla glada husdjur och deras ägare. Detta är såklart något som Max och Duke måste stoppa.
LänkarFakta hos IMDb.com
Biljettpris80 kr
 Visa föreställningar

 Inferno Filmaffisch
 His greatest challenge. Humanity's last hope
RegiRon Howard
GenreMysterium / Thriller
SkådespelareTom Hanks, Felicity Jones, Ben Foster, Omar Sy, Irrfan Khan, Sidse Babett Knudsen
Längd2 timmar, 1 minut
Åldersgräns15 år - även i vuxet sällskap
HandlingDen oscarbelönade Ron Howard återvänder till registolen för filmatiseringen av Dan Browns senaste bok i succéserien om symbolforskaren Robert Langdon (återigen spelad av Tom Hanks). Denna gång har Langdon snubblat över ett spår som kan leda honom till självaste Dante.

När Robert Langdon vaknar upp på ett italienskt sjukhus med minnesförlust måste han slå sig samman med läkaren Sienna Brooks (Felicity Jones) som förhoppningsvis kan hjälpa honom få minnet åter. Tillsammans, och i tät kamp mot klockan, beger de sig kors och tvärs över Europa för att försöka stoppa en galning från att släppa lös ett virus som skulle kunna utplåna hälften av världens befolkning.
TrailerTrailer
LänkarFakta hos IMDb.com
Biljettpris100 kr
 Visa föreställningar

 Jack Reacher: Never Go Back Filmaffisch
 Never give in. Never give up. Never go back.
RegiEdward Zwick
GenreAction / Kriminalitet
SkådespelareTom Cruise, Cobie Smulder, Robert Knepper, Aldis Hodge
Längd1 timme, 58 minuter
Åldersgräns15 år - även i vuxet sällskap
HandlingJack Reacher - mannen med en något ovanlig syn på rättvisa - är tillbaka i den efterlängtade uppföljaren JACK REACHER: NEVER GO BACK.

Susan Turner har tagit över Jacks gamla utredningsenhet. När hon plötsligt arresteras för landsförräderi måste Reacher, övertygad om hennes oskuld, frita henne från arresten. Snart inser han att gripandet bara är en liten del av en större konspiration, som det är upp till honom att avslöja innan den kostar dem båda livet. På flykt undan lagen upptäcker Reacher en hemlighet från sitt förflutna, vilken kan komma att förändra hans liv för alltid.
TrailerTrailer
LänkarFakta hos IMDb.com
Biljettpris100 kr
 Visa föreställningar

 Jul med André Rieu Filmaffisch
GenreDigital Liveföreställning / Musik
Längd1 timme, 50 minuter
ÅldersgränsBarntillåten
HandlingAndré Rieu är en av världens tio mest säljande skivartister och turnerar jorden runt för utsålda hus. Nu visar Folkets Hus och Parker den storslagna julkonserten med honom live från Maastricht. En festlig julkonsert full av favoritmelodier, som Jingle Bells, White Christmas, Amazing Grace och många fler!

Rieu är ett världsfenomen med inte mindre än 330 sålda platinaskivor i hela världen. Han är dessutom en populär liveartist och konserterna är fulla av humor, musik och känslor för alla åldrar.

Exklusivt på biograferna blir Andrés direktsända guidade tur till Maastrichts magiska julstämning, liksom en frågestund med André, med Charlotte Hawkins som värd.
TrailerTrailer
Biljettpris200 kr
 Visa föreställningar

 Miss Peregrins hem för besynnerliga barn Filmaffisch
OriginaltitelMiss Peregrine\'s Home for Peculiar Children
RegiTim Burton
GenreFantasy / Äventyr
SkådespelareEva Green, Asa Butterfield, Samuel L. Jackson, Kim Dickens, Allison Janney, Judi Dench, Chris O\'Dowd, Terence Stamp, Ella Purnell
Längd2 timmar, 7 minuter
Åldersgräns11 år (från 7 år i vuxet sällskap)
HandlingNär Jake hittar ledtrådar till ett mysterium som spänner över tid och rum upptäcker han en hemlig plats som kallas Miss Peregrines hem för besynnerliga barn. När Jake lär sig mer om de boende där och deras besynnerligheter inser han att säkerheten är en illusion och att faran lurar som en mäktig och dold fiende. Jake måste lista ut vem som är verklig, vem han kan lita på och vem han verkligen är.
TrailerTrailer
Biljettpris100 kr
 Visa föreställningar

 Morran & Tobias: Som en skänk från ovan Filmaffisch
RegiMats Lindberg
GenreKomedi
SkådespelareRobert Gustafsson, Johan Rheborg
Längd1 timme, 39 minuter
Åldersgräns11 år (från 7 år i vuxet sällskap)
HandlingEfter en incident med en luftballongsbrännare råkar Morran och hennes son Tobias, två lite udda karaktärer på samhällets skuggsida, bränna ned det hus som varit deras hem i 34 år. Med en utbränd husvagn på släp fylld med sotigt bohag går flytten till det nya hem som de tilldelats av kommunen. Samtidigt som Morran ser chansen att ge henne och Tobias en möjlighet att starta om på nytt, så har Tobias mängder av kreativa idéer om hur han ska förbättra huset - med allt från högtryckstvätt till kulspruta. Men det är något med det nya hemmet som känns bekant, och genom en rad slumpartade händelser tvingas den skeva duon en gång för alla ta itu med det förflutna.
TrailerTrailer
Biljettpris100 kr
 Visa föreställningar

 Opera. L'amour de loin (The Metropolitan Opera, New York) Filmaffisch
OriginaltitelKaija Saariaho: L'amour de loin
GenreDigital Liveföreställning / Opera
Längd3 timmar, 0 minuter
ÅldersgränsBarntillåten
HandlingFinska Kaija Saariahos opera blir den första operan på Met komponerad av en kvinnlig tonsättare sedan 1903. Den är därmed den första livesända operan från Met av en kvinnlig kompositör. Det blir även första live-operan som leds av en kvinnlig dirigent, Susanna Mälkki.

Verket hade premiär på Salzburgfestivalen år 2000 och är en av de mest prisade operorna under de senaste åren. Regissör för Saariahos längtansfyllda medeltida drama är den legendariske Robert Lepage.

Operan är samproducerad med L'Opéra de Québec, där den hyllades förra sommaren, i samarbete med Ex Machina. Finska dirigenten Susanna Mälkki debuterar på Met, stjärnorna Susanna Phillips som Clémence, Eric Owens som Jaufré, och Tamara Mumford som Pilgrimen, som bär kärleksbudskap mellan dem.

I rollerna: Susanna Phillips (Clémence), Tamara Mumford (Pilgrimen), Eric Owens (Jaufré Rudel)
TrailerSäsongstrailer
Biljettpris250 kr
 Visa föreställningar

 Opera: Eugen Onegin (The Metropolitan Opera, New York) Filmaffisch
 Biopremiär 22/4
OriginaltitelPjotr Iljitj Tjajkovskij: Eugen Onegin
GenreDigital Liveföreställning / Opera
Längd4 timmar, 0 minuter
ÅldersgränsBarntillåten
HandlingAnna Netrebko repriserar en av sina mest hyllade roller som Tatiana, den naiva hjältinnan i Tjajkovskijs opera, efter Pusjkins klassiska roman. Dmitri Hvorostovsky gör huvudrollen som Onegin som avvisar Tatianas kärlek tills det är för sent.

Robin Ticciati, musikalisk chef för Glyndebourne Festival Opera, dirigerar återuppsättningen av Deborah Warners version, som hade premiär vid Mets säsong 2013-2014. Alexey Dolgov gör rollen som Onegins vän/rival, Lenskij, med Elena Maximova som Tatiana syster Olga och Štefan Kocán som Prins Gremin.

I rollerna: Anna Netrebko (Tatiana), Elena Maximova (Olga), Alexey Dolgov (Lenski), Dmitri Hvorostovsky (Onegin), Stefan Kocán (Gremin)
TrailerSäsongstrailer
Biljettpris250 kr
 Visa föreställningar

 Opera: Idomeneo (The Metropolitan Opera, New York) Filmaffisch
OriginaltitelWolfgang Amadeus Mozart: Idomeneo
GenreDigital Liveföreställning / Opera
Längd4 timmar, 20 minuter
ÅldersgränsBarntillåten
HandlingJames Levine dirigerar en sällsynt återupplivning av Mozarts Idomeneo, som utspelar sig i efterdyningarna av det trojanska kriget. Jean-Pierre Ponnelles klassiska uppsättning sätts åter upp på Met för första gången på över ett decennium.

I titelrollen återfinns Matthew Polenzani. I andra roller återfinns Elza van den Heever som Elettra, Nadine Sierra som Ilia, Alice Coote som Idamante, och Alan Opie som Arbace.

I rollerna: Elza van den Heever (Elettra), Nadine Sierra (Ilia), Alice Coote (Idamante), Matthew Polenzani (Idomeneo), Alan Opie (Arbace)
TrailerSäsongstrailer
Biljettpris250 kr
 Visa föreställningar

 Opera: La Traviata (The Metropolitan Opera, New York) Filmaffisch
 Biopremiär 11/3
OriginaltitelGiuseppe Verdi La Traviata
GenreDigital Liveföreställning / Opera
Längd2 timmar, 55 minuter
ÅldersgränsBarntillåten
HandlingSonya Yoncheva gör sin hyllade tolkning av den dömda kurtisanen Violetta Valéry, mot den lovande amerikanske tenoren Michael Fabiano som henne älskare Alfredo.

Thomas Hampson sjunger en av sina mest uppskattade Met-roller som Giorgio Germont, Alfredos ovänligt inställde far, i en återuppsättning av Willy Deckers version, dirigerad av San Francisco-operans chefsdirigent Nicola Luisotti.

I rollerna: Sonya Yoncheva (Violetta Valéry), Michael Fabiano (Alfredo Germont), Thomas Hampson (Giorgio Germont)
TrailerSäsongstrailer
Biljettpris250 kr
 Visa föreställningar

 Opera: Nabucco (The Metropolitan Opera, New York) Filmaffisch
 Biopremiär 7/1
OriginaltitelGiuseppe Verdi Nabucco
GenreDigital Liveföreställning / Opera
Längd3 timmar, 15 minuter
ÅldersgränsBarntillåten
HandlingMets chefsdirigent James Levine dirigerar Verdis tidiga drama om det forntida Babylon. Plácido Domingo lägger en ny roll till sin repertoar som titelfiguren. Liudmyla Monastyrska sjunger den krävande rollen som Abigaille, Nabuccos egensinniga dotter, med Jamie Barton som Fenena, Russell Thomas som Ismaele, och Dmitri Belosselskiy som profeten Zaccaria.

I rollerna: Liudmyla Monastyrska (Abigaille), Jamie Barton (Fenena), Russell Thomas (Ismaele), Plácido Domingo (Nabucco), Dmitry Belosselskiy (Zaccaria)
TrailerSäsongstrailer
Biljettpris250 kr
 Visa föreställningar

 Opera: Romeo och Julia (The Metropolitan Opera, New York) Filmaffisch
OriginaltitelCharles Gounod: Roméo et Juliette
GenreDigital Liveföreställning / Opera
Längd3 timmar, 30 minuter
ÅldersgränsBarntillåten
HandlingDet eldfängda paret Vittorio Grigolo och Diana Damrau återförenas i en ny version av Gounods opera efter Shakespeares klassiker. Damrau gör sin rolldebut som Julia i Bartlett Shers nya uppsättning under ledning av Gianandrea Noseda. Elliot Madore är Mercutio och Mikhail Petrenko är Broder Laurent. Shers iscensättning är en uppsättning från La Scala, som ursprungligen hade premiär vid Salzburgfestivalen 2008.

I rollerna: Diana Damrau (Julia), Vittorio Grigolo (Romeo), Elliot Madore (Mercutio), Mikhail Petrenko (Broder Laurent)
TrailerSäsongstrailer
Biljettpris250 kr
 Visa föreställningar

 Opera: Rosenkavaljeren (The Metropolitan Opera, New York) Filmaffisch
 Biopremiär 13/5
OriginaltitelRichard Strauss: Der Rosenkavalier
GenreDigital Liveföreställning / Opera
Längd4 timmar, 50 minuter
ÅldersgränsBarntillåten
HandlingMet sätter upp Richard Strauss romantiska mästerverk Rosenkavaljeren för första gången sedan 1969. Operan dirigeras av Mets chefsdirigent James Levine och regisseras av Robert Carsen, vars senaste Met-produktionen var succén Falstaff 2013.

Renée Fleming sjunger en av sina favoritroller som Fältmarskalkinnan, mot Elina Garanca i sin första nordamerikanska roll som Octavian, den impulsive unge titelkaraktären. I ensemblen ingår också Günther Groissböck som Baron Ochs, Erin Morley som Sophie, Marcus Brückin gör sin Met-debut som Faninal och Matthew Polenzani är den italienske sångaren.

Rosenkavaljeren är en samproduktion med Royal Opera House, Covent Garden, och Teatro Regio di Torino.

I rollerna: Renée Fleming (Fältmarskalkinnan) Elina Garanca (Octavian), Erin Morley (Sophie), Matthew Polenzani (den italienske sångaren), Marcus Brück (Faninal), Günther Groissböck (Baron Ochs)
TrailerSäsongstrailer
Biljettpris250 kr
 Visa föreställningar

 Opera: Rusalka (The Metropolitan Opera, New York) Filmaffisch
 Biopremiär 25/2
OriginaltitelAntonín Dvořák: Rusalka
GenreDigital Liveföreställning / Opera
Längd4 timmar, 5 minuter
ÅldersgränsBarntillåten
HandlingKristine Opolais gör huvudrollen i en ny uppsättning av operan som blev hennes stora genombrott: Dvoráks sagoopera om den kärlekstörstande sjöjungfrun Rusalka. Sir Mark Elder dirigerar Mary Zimmermans nya uppsättning.

I rollerna ses även Brandon Jovanovich som prinsen som fångar Rusalkas hjärta, Katarina Dalayman som Rusalkas rival, Eric Owens som Rusalkas far Vattenanden, och Jamie Barton som träskhäxan Ježibaba.

I rollerna: Kristine Opolais (Rusalka), Katarina Dalayman (Den utländska prinsessan), Jamie Barton (Ježibaba), Brandon Jovanovich (Prinsen), Eric Owens (Vattenanden)
TrailerSäsongstrailer
Biljettpris250 kr
 Visa föreställningar

 Peter och draken Elliot (Svenskt tal) Filmaffisch
OriginaltitelPete\'s Dragon
RegiDavid Lowery
GenreFamiljefilm / Fantasy / Äventyr
SkådespelareBryce Dallas Howard, Robert Redford, Oakes Fegley, Oona Laurence, Wes Bentley, Karl Urban, Isiah Whitlock Jr.
Längd1 timme, 43 minuter
Åldersgräns7 år (barntillåten i vuxet sällskap)
HandlingI många år har den gamle träsnidaren Mr Chameleon underhållit traktens barn med sina historier om den farliga draken som bor långt in i den djupa skogen. För hans dotter Grace som jobbar som skogsvaktare är dessa berättelser inte mer än överdrivna historier, tills hon möter Peter, en 10-åring utan vare sig hem eller familj. Peter påstår sig leva i skogen tillsammans med en enorm, grön drake vid namn Elliott och hans beskrivning av draken verkar förvånansvärt lik draken i hennes fars historier. Grace bestämmer sig för att undersöka varifrån Peter kommer, var han hör hemma och hur sann historien om draken egentligen är.
TrailerTrailer
LänkarFakta hos IMDb.com
 Visa föreställningar

 Teater: No Man's Land (National Theatre, London) Filmaffisch
RegiSean Mathias
GenreDigital Liveföreställning / Teater
SkådespelareIan McKellen, Patrick Stewart, Owen Teale, Damien Molony
Längd2 timmar, 30 minuter
ÅldersgränsBarntillåten
HandlingFolkets Hus och Parker livesänder No Man's Land från Wyndham's Theatre i London till biografer i Sverige 15 december 20.00. I huvudrollerna ser vi Sir Ian McKellen och Patrick Stewart som förutom att vara superstjärnor från Sagan om Ringen, Star Trek och X-Men, så har båda även haft imponerande teaterkarriärer.

Efter jätteframgången på Broadway återvänder Ian McKellen och Patrick Stewart till West End med uppsättningen av Harold Pinters komediklassiker No Man's Land, direktsänd till biografer från Wyndham's Theatre i London.

De två åldrande författarna Hirst och Spooner träffas en sommarkväll på en pub i Hampstead, och fortsätter att dricka natten igenom hemma i Hirsts ståtliga hus i närheten. Allt eftersom de blir berusade, och deras historier alltmer otroliga, förvandlas den livliga konversationen snart till en avslöjande maktkamp, som kompliceras ytterligare när två olycksbådande yngre män anländer till huset.

I rollerna ses även Owen Teale (Game of Thrones) och Damien Molony.

Livesändningen avslutas med en exklusiv frågestund med skådespelarna och regissören Sean Mathias.

Föreställningen är textad på svenska.
TrailerTrailer
Biljettpris200 kr
 Visa föreställningar

 Trolls (Svenskt tal) Filmaffisch
 Biopremiär 28/10
 Finn din inre lycka
GenreAnimerat / Komedi / Äventyr
Längd1 timme, 32 minuter
Åldersgräns7 år (barntillåten i vuxet sällskap)
HandlingSkaparna bakom "Shrek" ger oss nu Dreamworks TROLLS, en smart, rolig och uppkäftig komedi om jakten på lycka och just hur långt vissa är beredda att gå för att uppnå den. Vi får kliva in i en färgsprakande, fascinerande värld bebodd av de överdrivet optimistiska Trolls, som ständigt har en sång på sina läppar och dans i sina fötter, samt de komiskt pessimistiska Bergerna, som bara är nöjda när de har magen full av Trolls. Poppy, det gladaste trollet någonsin, och det försiktiga och griniga trollet Kvist ger sig ut på en resa för att rädda hennes vänner då Trollbyn blivit invaderad av Bergens. Tillsammans ger sig denna udda duo ut på ett galet äventyr där de försöker tolerera varandra tillräckligt länge för att få jobbet gjort. Med ny musik av Justin Timberlake och nya versioner av klassiska hitlåtar, tas vi med på ett hårresande äventyr till en värld ingen kan förbereda sig på.
Biljettpris80 kr
 Visa föreställningar

 Upp i det blå Filmaffisch
RegiPetter Lennstrand
GenreFamiljefilm / Komedi / Science Fiction
SkådespelareIda Engvoll, Susanne Thorson, Eric Ericson, Mira Forsell
Längd1 timme, 21 minuter
ÅldersgränsBarntillåten
HandlingÅttaåriga Pottan ska på ponnyläger. Tror hon och hennes föräldrar. Men av misstag hamnar hon på en skrotgård. Hos några riktigt märkliga typer. Motvilligt tar de hand om Pottan som snart upptäcker deras hemlighet. Bakom höga stängsel snickras det på en hemmagjord rymdfarkost... Det blir en sommar med humor, äventyr och oväntad vänskap när Pottan blir världens första åttaåring i rymden.
Biljettpris80 kr
 Visa föreställningar

Hur lång är filmen?

Samtliga angivna filmlängder är filmens kompletta speltid, inklusive eftertexterna, men exklusive reklam och trailers framför. Reklamfilmen börjar alltid fem minuter innan utsatt starttid och när själva filmen börjar beror på hur mycket reklam och trailers som visas. Detta kan, tack vare digitalreklamen, ändras dagligen. Har du behov att veta när filmen är slut, fråga personalen.

Hur fungerar åldersgränserna?

För att en film ska få lov att visas offentligt i Sverige måste den ha blivit granskad av Statens Biografbyrå som sätter en åldersgräns. En film kan bli godkänd för visning som antingen barntillåten, från 7 år, 11 år eller 15 år.

Vi vill också påpeka att det inte är biljettförsäljarens ansvar att kontrollera åldersgränsen utan vaktmästaren som river biljetterna. Blir du nekad tillträde får du givetvis pengarna tillbaka i kassan.

Det är inte vi på Grand som har satt dessa åldersgränser utan Statens Biogafbyrå i enlighet med Granskningslagen (Lag 1990:886), men vi är ansvariga för att de efterlevs. För mer information och även motiveringar till de individuella filmernas åldersgränser finner du hos Statens Biografbyrå.


www.IMDb.com Additional movie information links provided courtesy of the Internet Movie Database.

´OSCAR®´ är ett registrerat varumärke som tillhör Academy of Motion Picture Arts and Science


Senast uppdaterad 2016-10-26