Hoppa till sidans innehåll

Internetbokning

Filminformation


 Apornas planet - Uppgörelsen Filmaffisch
 En sista chans för fred
OriginaltitelDawn of the Planet of the Apes
RegiMatt Reeves
GenreAction / Drama / Science Fiction
SkådespelareJason Clarke, Judy Greer, Gary Oldman, Andy Serkis, Keri Russell
Längd2 timmar, 10 minuter
Åldersgräns11 år (från 7 år i vuxet sällskap)
HandlingI nya storfilmen APORNAS PLANET: UPPGÖRELSEN leder nu Caesar en växande grupp genetiskt utvecklade apor som hotas av de få människor som överlevt ett dödligt virusutbrott. Trots deras försök att leva sida vid sida så bryter ett krig ut som ska komma att avgöra vilken ras som regerar på Jorden…
Biljettpris90 kr
 Visa föreställningar

 Draktränaren 2 (Svenskt tal) Filmaffisch
OriginaltitelHow to train your dragon 2
RegiDean DeBlois
GenreAction / Animerat / Äventyr
Längd1 timme, 43 minuter
Åldersgräns7 år (barntillåten i vuxet sällskap)
HandlingHicke och Tandlöse är tillbaka i den andra spännande delen i trilogin om DRAKTRÄNAREN. De två är nu oskiljaktiga, och medan de andra i gänget utmanar varandra i den nya sporten draklopp, ger de sig ut på flygturer för att upptäcka nya världar istället. Under ett av sina äventyr hittar de en hemlig isgrotta där det bor hundratals vilda drakar och en mystisk drakryttare. De två vännerna befinner sig plötsligt mitt i en strid för att bevara freden. De inser att bara tillsammans är de starka nog att förändra framtiden för både människor och drakar…
TrailerTrailer på apple.com
LänkarFakta på IMDb.com
Biljettpris75 kr
 Visa föreställningar

 Förr eller senare exploderar jag Filmaffisch
OriginaltitelThe Fault in Our Stars
GenreDrama / Romantik
SkådespelareJosh Boone, Shailene Woodley, Ansel Elgort, Nat Wolff, Laura Dern, Sam Trammell, Willem Dafoe
Längd2 timmar, 5 minuter
Åldersgräns11 år (från 7 år i vuxet sällskap)
HandlingHazel och Gus är två ovanliga tonåringar som har en hel del gemensamt; en kvick och syrlig humor, ett förakt för det traditionella och en kärlek som tar med dem – och oss – på en oförglömlig resa. FÖRR ELLER SENARE EXPLODERAR JAG är en gripande och livsbejakande kärlekshistoria mot alla odds. Baserat på den bästsäljande boken av John Green om det roliga, spännande och jobbiga i att leva och att vara kär.
TrailerTrailer på apple.com
LänkarFakta hos IMDB.com
Biljettpris90 kr
 Visa föreställningar

 Guardians of the Galaxy - Visas i 3D Filmaffisch
 Biopremiär 1/8
RegiJames Gunn
GenreAction / Science Fiction / Äventyr
SkådespelareChris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Vin Diesel, Bradley Cooper, John C. Reilly, Glenn Close, Djimon Hounsou, Benicio Del Toro
Längd2 timmar, 1 minut
LänkarFakta på IMDb.com
Biljettpris110 kr
För 3D-filmer tillkommer ett tillägg på 20 kronor vid betalning med SF-företagsbiljetter samt våra egna presentbiljetter.
 Visa föreställningar

 Monty Python Live (mostly) Filmaffisch
 One down, five to go
GenreDigital Liveföreställning / Komedi
SkådespelareJohn Cleese, Eric Idle, Terry Jones, Michael Palin, Terry Gilliam
Längd3 timmar, 10 minuter
ÅldersgränsBarntillåten
Handling”One down, five to go”. Utsåld återföreningsshow med Monty Python-gänget. Folkets Hus och Parker direktsänder showen från gigantiska O2-arenan i London.

Med en gemensam ålder av 357 år ger Monty Python-gänget fans jorden runt chansen att delta i ett av årets mest efterlängtade live-evenemang. En chans att säga farväl till Monty Python-gänget denna sista kväll. Direktsändningen regisseras av Aubrey Powell och medverkar gör John Cleese, Terry Jones, Michael Palin, Eric Idle och Terry Gilliam

Det är första gången på 30 år som den engelska komikergruppen står på en scen tillsammans, och till fansens glädje kommer den efterlängtade föreställning livesändas till biografer runt om i världen.
-Tack vare den fantastiska uppfinningen av rörliga bilder på vita duken kommer The Last Night of Monty Python till en biograf nära dig. Sätt på er näsdukar på huvudet och värm upp hjärnan en sista gång på någon av världens 2 000 biografer som direktsänder detta. Häng med publiken live på Londons O2-arena på ett sista gråtmilt, hysteriskt, galet farväl av de fem överlevande Python-medlemmarna, innan de läggs in på The Old Jokes Home... på en duk nära dig i HD-kvalitet, säger Python-gänget.

Gruppen anses av många vara världens bästa komiker, och de har gjort sig kända för surrealistisk humor, nytänkande och galna överraskningsmoment. Människor har i decennier skrattat åt snabba och välformulerade repliker ur filmer och föreställningar som Life of Brian, The flying Circus och The Holy Grail.

Gruppens kanske mest kände ansikte, John Cleese, lovar att återföreningsshowen kommer innehålla en mängd Python-klassiker i ny tappning.
- Den största risken är att publiken kan replikerna bättre än vi.

Föreställningen visas med en paus på 20 minuter. Föreställningen kommer även vara textad på engelska.

Livesändningen (dvs. direktsänd från London) är den 20/7 (200 kr). Reprisen den 27/7 är inspelad (170 kr).
Biljettpris170 kr
 Visa föreställningar

 Pettson & Findus - Roligheter Filmaffisch
GenreBarnfilm
SkådespelareClaes Månsson, Ewa Roos, Allan Svensson, Anders Öjebo
Längd1 timme, 26 minuter
ÅldersgränsBarntillåten
HandlingPettson bor i ett litet rött hus och tillbringar dagarna med att hugga ved, uppfinna saker och ting, fiska och mata sina kycklingar. Egentligen har han allt han behöver. Men ibland kan Pettson ändå känna sig lite ensam. Därför blir lyckan stor när hans snälla granne Beda hälsar på med en present – en liten katt, som får namnet Findus. Ännu roligare blir det när Findus börjar tala och en stor vänskap tar sin början.

Samtidigt har grannen Gustavsson problem med sin tupp, som bara gal och gal. För att rädda tuppen från att hamna i grytan, rycker Beda ut och ber Pettson ta hand om den, vilket han gladeligen gör. I hönshuset blir det stor uppståndelse och alla är glada över nytillskottet på gården. Alla utom Findus, som är rädd att förlora sin bäste och ende vän. Nu är goda råd dyra, vad ska han hitta på för att Pettson inte ska glömma bort honom?
TrailerTrailer
Biljettpris75 kr
 Visa föreställningar

 Sex Tape Filmaffisch
 Their privates have just gone public.
RegiJake Kasdan
GenreKomedi
SkådespelareCameron Diaz, Jason Segel, Rob Corddry, Ellie Kemper, Rob Lowe, Jack Black
Längd1 timme, 34 minuter
Åldersgräns7 år (barntillåten i vuxet sällskap)
HandlingJay och Annie är ett gift par som visserligen fortfarande älskar varandra, men tio års äktenskap och två barn har tagit död på passionen. För att vinna tillbaks den bestämmer de sig för att göra en sexvideo med sig själva i huvudrollerna då de under en tretimmars maratonsession försöker testa sig igenom varje position som finns.

Det som till en början kändes som en bra idé, känns mindre lyckad då deras sexfilm råkar hamna i offentlighetens ljus. För att återfå den beger de sig ut på en kväll fylld av vilda äventyr – bland annat en jakt på ledtrådar, lassokast efter vänner och en blåsning av Annies chef – allt för att återerövra deras film, deras rykte, deras förstånd och främst av allt – deras äktenskap.
LänkarFakta på IMDb.com
Biljettpris85 kr
 Visa föreställningar

 Teenage Mutant Ninja Turtles - Visas i 3D Filmaffisch
 Biopremiär 8/8
GenreAction / Komedi / Äventyr
Längd1 timme, 30 minuter
HandlingStaden behöver hjältar. Mörkret har lagt sig över staden. Shredder och hans onda Fotklan har kopplat ett järngrepp kring polisen och politikerna. Framtiden ser mörk ut tills fyra utstötta bröder reser sig från kloakerna och upptäcker sitt öde som Teenage Mutant Ninja Turtles. Tillsammans med den orädda reportern April O´Neil (Megan Fox) och hennes konstant skämtande fotograf Vern Fenwick (Will Arnett) måste Turtles rädda staden från Shredders djävulska planer.
Biljettpris110 kr
För 3D-filmer tillkommer ett tillägg på 20 kronor vid betalning med SF-företagsbiljetter samt våra egna presentbiljetter.
 Visa föreställningar

 Expendables 3 The Filmaffisch
 Biopremiär 13/8
GenreAction
Längd2 timmar, 7 minuter
Åldersgräns15 år - även i vuxet sällskap
HandlingBarney (Stallone), Christmas (Statham) och resten av teamet möter Conrad Stonebanks (Gibson), som för många år sedan var med och grundade The Expendables med Barney. Stonebanks blev därefter en hänsynslös vapenhandlare som Barney var tvungen att döda, det gick dock inte som han tänkt sig. Stonebanks, som lurade döden, gör nu allt för att avsluta The Expendables. Barney beslutar att han bekämpa gammalt blod med nytt och tar in en ny era av Expendables-medlemmar som är yngre, snabbare och experter på ny teknik. Det senaste uppdraget blir en hård sammandrabbning av klassisk old-school-stil kontra högteknologi i Expendables mest personliga strid hittills.
TrailerTrailer
Biljettpris90 kr
 Visa föreställningar

 Transformers: Age of Extinction Filmaffisch
 This is not war. It's extinction.
RegiMichael Bay
GenreAction / Science Fiction / Äventyr
SkådespelareMark Wahlberg, Stanley Tucci, Kelsey Grammer, Nicola Peltz, Jack Reynor
Längd2 timmar, 45 minuter
Åldersgräns11 år (från 7 år i vuxet sällskap)
HandlingMichael Bay står som regissör även för den fjärde delen av TRANSFORMERS. Men vi får nu möta ett antal nya karaktärer, bl.a nykomlingarna Jack Reynor och Nicola Peltz, som spelar huvudrollerna. I övriga stora roller ser vi Mark Wahlberg, Stanley Tucci och Kelsey Grammer.
LänkarFakta på IMDb.com
Biljettpris95 kr
 Visa föreställningar

Hur lång är filmen?

Samtliga angivna filmlängder är filmens kompletta speltid, inklusive eftertexterna, men exklusive reklam och trailers framför. Reklamfilmen börjar alltid fem minuter innan utsatt starttid och när själva filmen börjar beror på hur mycket reklam och trailers som visas. Detta kan, tack vare digitalreklamen, ändras dagligen. Har du behov att veta när filmen är slut, fråga personalen.

Hur fungerar åldersgränserna?

För att en film ska få lov att visas offentligt i Sverige måste den ha blivit granskad av Statens Biografbyrå som sätter en åldersgräns. En film kan bli godkänd för visning som antingen barntillåten, från 7 år, 11 år eller 15 år.

Vi vill också påpeka att det inte är biljettförsäljarens ansvar att kontrollera åldersgränsen utan vaktmästaren som river biljetterna. Blir du nekad tillträde får du givetvis pengarna tillbaka i kassan.

Det är inte vi på Grand som har satt dessa åldersgränser utan Statens Biogafbyrå i enlighet med Granskningslagen (Lag 1990:886), men vi är ansvariga för att de efterlevs. För mer information och även motiveringar till de individuella filmernas åldersgränser finner du hos Statens Biografbyrå.


www.IMDb.com Additional movie information links provided courtesy of the Internet Movie Database.

´OSCAR®´ är ett registrerat varumärke som tillhör Academy of Motion Picture Arts and Science


Senast uppdaterad 2014-07-25