Hoppa till sidans innehåll

Internetbokning

Filminformation


 André Rieu 2015 Maastricht Concert Filmaffisch
GenreMusik
Längd3 timmar, 0 minuter
ÅldersgränsBarntillåten
HandlingAndré Rieu är en av världens tio mest säljande skivartister och turnerar jorden runt för utsålda hus. Nu visar vi den storslagna sommarkonserten med honom som spelades in i Maastricht 2015.

"Valsens konung" André Rieu är ett världsfenomen med inte mindre än 330 sålda platinaskivor i hela världen. Han är dessutom en populär liveartist och konserterna är fulla av humor, musik och känslor för alla åldrar.

Varje sommar genomför han en gigantisk utomhuskonsert på det romantiska torget Vrijthof i hemstaden Maastricht. Var beredda på starka känslor när publiken skrattar, gråter och sjunger med i kända melodier.
Biljettpris180 kr
 Visa föreställningar

 Insidan ut (Svenskt tal) Filmaffisch
OriginaltitelInside Out
GenreAnimerat / Komedi / Äventyr
Längd1 timme, 34 minuter
Åldersgräns7 år (barntillåten i vuxet sällskap)
HandlingAtt växa upp kan vara knepigt, och för den unga flickan Jenny är det just så. Hennes pappa får ett nytt jobb och familjen flyttar från det trygga livet i en småstad till storstaden San Francisco. Precis som alla andra så styrs Jenny av sina känslor; Glädje, Rädsla, Ilska, Avsky och Vemod. Känslorna bor i Huvudkontoret, ett kontrollcentrum inuti Jennys hjärna där de hjälper henne genom det dagliga livet. Jenny och hennes känslor kämpar med att anpassa sig till en ny stad, ett nytt hus och en ny skola – det blir lite mycket på en gång och det utbryter tumult i Huvudkontoret. Regisseras av Pete Docter (Monster’s Inc och Upp) och produceras av Jonas Rivera (Upp).
LänkarFakta på IMDb.com
Biljettpris80 kr
 Visa föreställningar

 Jag är Ingrid (Svensk text) Filmaffisch
 Biopremiär 28/8
RegiStig Björkman
GenreDokumentär
SkådespelareAlicia Vikander
Längd1 timme, 54 minuter
Åldersgräns7 år (barntillåten i vuxet sällskap)
HandlingSjufaldigt Oscarsnominerade och trefaldigt Oscarsbelönade Ingrid Bergman var en av Hollywoods gulderas starkast lysande stjärnor, med storslagna prestationer i klassiker som Casablanca (1942) och Höstsonaten (1978). 2015 skulle hon ha fyllt 100 år.

Våren 2011 träffar regissören Stig Björkman Ingrid Bergmans dotter Isabella Rossellini på filmfestivalen i Berlin. Isabella föreslår att han ska "göra en film om mamma". Genom Isabella får Stig tillgång till en av filmhistoriens största skådespelerskor, och möjligheten att berätta Ingrid Bergmans historia med hennes egna ord och bilder. Resultatet är ett personligt och fängslande porträtt som avslöjar en kvinna med obestridlig viljestyrka, stor talang och en för sin tid radikal syn på karriär, moderskap och kärleksliv.
Biljettpris85 kr
 Visa föreställningar

 The Man from U.N.C.L.E. Filmaffisch
RegiGuy Ritchie
GenreAction / Komedi / Äventyr
SkådespelareAlicia Vikander, Henry Cavill, Armie Hammer, Hugh Grant, Jared Harris
Längd1 timme, 56 minuter
Åldersgräns11 år (från 7 år i vuxet sällskap)
HandlingMed det kalla kriget som bakgrund ser vi CIA-agenten Napoleon Solo och KGB-agenten Illya Kuryakin som tvingas samarbeta för att förhindra en global kärnvapenkatastrof. Till sin hjälp har de dottern till en försvunnen tysk vetenskapsman och nu börjar en gemensam kamp mot klockan… För regi och manus står Guy Ritchie och i rollerna ser vi bland andra Henry Cavill, Armie Hammer , svenska Alicia Vikander och Hugh Grant. THE MAN FROM U.N.C.L.E. bygger på den populära TV-serien med samma namn från 60-talet.
LänkarFakta på IMDb.com
Biljettpris85 kr
 Visa föreställningar

 Minioner (Svenskt tal) Filmaffisch
 Möt Stuart, Kevin & Bob
OriginaltitelMinions
RegiBrian Lynch
GenreAnimerat / Familjefilm / Komedi
Längd1 timme, 31 minuter
Åldersgräns7 år (barntillåten i vuxet sällskap)
HandlingHistorien om Minionerna börjar redan vid tidernas begynnelse. Ständigt på jakt efter en ny herre att tjäna, söker de efter de mest frånstötande mästarna genom världshistorien. Gång på gång misslyckas de med att behålla sina ledare, från T-rex till Napoleon. Till slut står de helt ensamma, utan någon att tjäna, och faller in i en djup depression.

Men en Minion, Kevin, har en plan. Han ger sig ut i världen, tillsammans med tonårsrebellen Stuart och den rare lille Bob, för att hitta en ny ond mästare att arbeta för.

Trion påbörjar en spännande resa som går från Antarktis, via New York, till 60-talets och mods-erans London, och som slutligen leder dem till deras nästa potentiella ledare, Scarlet Overkill, världens första kvinnliga superskurk.
TrailerTrailer
LänkarFakta på IMDb.com
Biljettpris80 kr
 Visa föreställningar

 Mission: Impossible - Rouge Nation Filmaffisch
RegiChristopher McQuarrie
GenreAction / Thriller / Äventyr
SkådespelareTom Cruise, Rebecca Ferguson, Simon Pegg, Jeremy Renner, Alec Baldwin, Ving Rhames, Sean Harris
Längd2 timmar, 11 minuter
Åldersgräns15 år - även i vuxet sällskap
HandlingEthan och hans team står inför sitt svåraste uppdrag hittills; att utrota Syndikatet, en internationell kriminell och mycket rutinerad organisation vars mål är att förgöra IMF (Impossible Mission Force).
LänkarFakta på IMDb.com
Biljettpris90 kr
 Visa föreställningar

 Nicke Nyfiken 3 - Tillbaka till djungeln (Svenskt tal) Filmaffisch
OriginaltitelCurious George 3: Back to the Jungle
GenreAnimerat / Familjefilm / Äventyr
Längd1 timme, 21 minuter
ÅldersgränsBarntillåten
HandlingSvinga dig in i ditt livs äventyr tillsammans med allas vår favoritapa i den nya filmen NICKE NYFIKEN 3 - TILLBAKA TILL DJUNGELN. Denna gång ger sig Nicke ut på ett viktigt rymduppdrag, men efter lite misslyckade apkonster kraschar han istället i Afrika. Medan Mannen med den gula hatten söker efter honom ger sig Nicke ut på upptäcksjakt i djungeln och skaffar sig ett gäng nya vänner på vägen. När de två bästa vännerna äntligen återförenats ger de sig ut på ett nytt, oförglömligt äventyr tillsammans med sina nya vänner.
Biljettpris80 kr
 Visa föreställningar

 Opera: Elektra (The Metropolitan Opera, New York) Filmaffisch
OriginaltitelRichard Strauss: Elektra
GenreDigital Liveföreställning / Opera
Längd2 timmar, 10 minuter
ÅldersgränsBarntillåten
HandlingStrauss flammande tragedi om en hämndlysten prinsessa i antikens Grekland. Detta var den sista operan i regi av den legendariske Patrice Chéreau, som avled 2014.

Dirigenten Esa-Pekka Salonen Met-debuterade med Chéreaus hyllade uppsättning av Janácek’s Den dödes hus 2009. Nu återvänder Salonen för att dirigera denna enastående ensemble, ledd av svenska Nina Stemme i den blodtörstiga titelrollen.

Waltraud Meier gör för första gången på Met Klytämnestra, Elektras mor, tillika föremålet för Elektras raseri. Adrianne Pieczonka är Elektras syster Chrysothemis; Eric Owens hennes bror Orest i exil; och tyske tenoren Burkhard Ulrich Met-debuterar som den korrupte regenten Aegisth. Chéreaus medarbetare Vincent Huguet regisserar uppsättningen på Met.

I rollerna: Nina Stemme (Elektra), Adrianne Pieczonka (Chrysothemis), Waltraud Meier (Klytämnestra), Burkhard Ulrich (Aegisth), Eric Owens (Orest)
TrailerSäsongstrailer
Biljettpris250 kr
 Visa föreställningar

 Opera: Lulu (The Metropolitan Opera, New York) Filmaffisch
OriginaltitelAlban Berg - Lulu
GenreDigital Liveföreställning / Opera
Längd4 timmar, 30 minuter
ÅldersgränsBarntillåten
HandlingWilliam Kentridge återvänder till Met efter succén med Näsan, som skapade sensation när den hade premiär 2010. Den innovative scenkonstnären sätter upp Bergs chockerande mästerverk om en sexuellt oemotståndlig ung kvinna, vars hänsynslösa beteende leder till älskarnas undergång.

James Levine dirigerar en av de operor som han är tätt förknippad med. Han har dirigerat 30 Met-föreställningar av operan, inklusive dess premiär 1977. Marlis Petersen upprepar sin hyllade tolkning av titelrollen, med Susan Graham som grevinnan Geschwitz, en av Lulus mest hängivna beundrare, och Daniel Brenna, Paul Groves, John Reuter och Franz Grundheber bland männen som faller offer för hennes fatala charm.

I rollerna: Marlis Petersen (Lulu), Susan Graham (Grevinnan Geschwitz), Daniel Brenna (Alwa), Paul Groves (Painter/Negro), Johan Reuter (Dr. Schön/Jack the Ripper), Franz Grundheber (Schigolch)
TrailerSäsongstrailer
Biljettpris250 kr
 Visa föreställningar

 Opera: Madama Butterfly (The Metropolitan Opera, New York) Filmaffisch
OriginaltitelGiacomo Puccini: Madama Butterfly
GenreDigital Liveföreställning / Opera
Längd3 timmar, 40 minuter
ÅldersgränsBarntillåten
HandlingKristine Opolais gör sin hjärtskärande tolkning av titelrollen i direktsändning för första gången, i Anthony Minghellas kritikerhyllade uppsättning från 2006. Roberto Alagna är Pinkerton, officeren som krossar Butterflys drömmar om kärleken. Karel Mark Chichon Met-debuterar som dirigent, med en ensemble som även innehåller Maria Zifchak som Suzuki och Dwayne Croft som Sharpless.

Anthony Minghella, som stod bakom den ursprungliga uppsättningen, avled 2008. Han var mest känd som filmregissör, bland annat av Åter till Cold Mountain, Den engelske patienten och The Talented Mr Ripley.

I rollerna: Kristine Opolais (Cio-Cio-San), Maria Zifchak (Suzuki), Roberto Alagna (Pinkerton), Dwayne Croft (Sharpless)
TrailerSäsongstrailer
Biljettpris250 kr
 Visa föreställningar

 Opera: Manon Lescaut (The Metropolitan Opera, New York) Filmaffisch
OriginaltitelGiacomo Puccini: Manon Lescaut
GenreDigital Liveföreställning / Opera
Längd3 timmar, 35 minuter
ÅldersgränsBarntillåten
HandlingKristine Opolais och Jonas Kaufmann gör huvudrollerna som det ödesdrabbade kärleksparet i Manon Lescaut, Puccinis passionerade version av den klassiska romanen om den fria flickan från landet som blir ett hett namn i Paris-societeten.

Sir Richard Eyres nya uppsättning utspelas på 1940-talet. Han samarbetar med scenografen Rob Howell, som han tidigare jobbat med i Figaros bröllop, Werther och Carmen. Fabio Luisi dirigerar, med Massimo Cavalletti som Manons kusin Lescaut och Brindley Sherratt som Geronte, Manons rike äldre älskare.

I rollerna: Kristine Opolais (Manon Lescaut), Jonas Kaufmann (Des Grieux), Massimo Cavalletti (Lescaut), Brindley Sherratt (Geronte)
TrailerSäsongstrailer
Biljettpris250 kr
 Visa föreställningar

 Opera: Otello (The Metropolitan Opera, New York) Filmaffisch
OriginaltitelGiuseppe Verdi: Otello
GenreDigital Liveföreställning / Opera
Längd3 timmar, 30 minuter
ÅldersgränsBarntillåten
HandlingEn ny uppsättning av Verdis mästerverk Otello, dirigerad av Yannick Nézet-Séguin och i regi av Bartlett Sher. Aleksandrs Antonenko gör för första gången rollen som den plågade moren från Venedig, med Sonya Yoncheva i sin rolldebut som hans hustru Desdemona, och Željko Lucic som Otellos ondskefulle rival Iago.I uppsättningen återfinns även Dimitri Pittas som Cassio och Günther Groissböck som Lodovico.

Detta är även Met-debuten för scenografen Es Devlin, som tidigare bland annat stått bakom 2014 års Broadway-uppsättning av Machinal, liksom flera operauppsättningar för Covent Garden, La Scala och andra ledande operahus.

I rollerna: Aleksandrs Antonenko (Otello), Sonya Yoncheva (Desdemona), Dimitri Pittas (Cassio), Željko Lucic (Iago), Günther Gröissbock (Lodovico)
Biljettpris250 kr
 Visa föreställningar

 Opera: Pärlfiskarna (The Metropolitan Opera, New York) Filmaffisch
OriginaltitelGeorges Bizet: Les pêcheurs de perles
GenreDigital Liveföreställning / Opera
Längd3 timmar, 0 minuter
ÅldersgränsBarntillåten
HandlingFör första gången sedan Enrico Caruso gjorde huvudrollen i operan 1916, sätts Bizets romantiska, frodiga Pärlfiskarna upp på Met, i regi av Penny Woolcock, som Met-debuterade för några år sedan med John Adams Doctor Atomic.

Gianandrea Noseda dirigerar ensemblen ledd av Diana Damrau som den vackra prästinnan Leïla. Matthew Polenzani och Mariusz Kwiecien gör rollerna som Nadir och Zurga, de två pärlfiskarna, vars vänskap sätts på prov när de slåss om Leïlas gunst.

Deras sång “Au fond du temple saint” är en av de mest kända duetterna inom operakonsten. Nicolas Testè är översteprästen Nourabad i denna nya uppsättning, som får premiär på nyårsafton på Met-scenen.

I rollerna: Diana Damrau (Leïla), Matthew Polenzani (Nadir), Mariusz Kwiecien (Zurga), Nicolas Testé (Nourabad)
TrailerSäsongstrailer
Biljettpris250 kr
 Visa föreställningar

 Opera: Roberto Devereux (The Metropolitan Opera, New York) Filmaffisch
OriginaltitelGaetano Donizetti: Roberto Devereux
GenreDigital Liveföreställning / Opera
Längd3 timmar, 50 minuter
ÅldersgränsBarntillåten
HandlingDen sista operan i Donizettis ”Tudor-trilogi” centreras kring den äldre drottning Elizabeth I, som tvingas skriva på dödsdomen för ädlingen hon älskar. Sir David McVicar, som även regisserade de tidigare Tudor-operorna Anna Bolena och Maria Stuarda (tidigare visade på Live på bio), återvänder med den sista föreställningen i serien.

Den hyllade bel canto-sopranen Sondra Radvanovskij sjunger Elizabeth I. Hon gör även titelrollerna i Anna Bolena och Maria Stuarda på Mets scen under säsongen. Detta har endast gjorts en gång tidigare i New York: av Beverly Sills på New York City Opera på 70-talet.

Bland övriga roller ses Matthew Polenzani i huvudrollen; Elina Garanca som Sara, hertiginna av Nottingham och drottningens hemliga rival; och Mariusz Kwiecien som hertigen av Nottingham. Maurizio Benini dirigerar Mets allra första uppsättning av detta verk.

I rollerna: Sondra Radvanovsky (Elisabetta), Elina Garanca (Sara), Matthew Polenzani (Roberto Devereux), Mariusz Kwiecien (Hertigen av Nottingham)
TrailerSäsongstrailer
Biljettpris250 kr
 Visa föreställningar

 Opera: Tannhäuser (The Metropolitan Opera, New York) Filmaffisch
OriginaltitelRichard Wagner: Tannhäuser
GenreDigital Liveföreställning / Opera
Längd4 timmar, 30 minuter
ÅldersgränsBarntillåten
HandlingJames Levine dirigerar den första Met-uppsättningen av Wagners Tannhäuser sedan 2004, en bearbetning av Otto Schenks version från 1977. John Botha gör den krävande titelrollen för första gången på Met.

Svenske Peter Mattei står på scen som Wolfram, i sin andra Wagner-roll på Met. Günther Groissböck spelar Landgraf Hermann. Eva-Maria Westbroek är Elisabeth och Michelle DeYoung är Venus, de mänskliga och gudomliga rivalerna om Tannhäusers kärlek.

I rollerna: Johan Botha (Tannhäuser), Eva-Maria Westbroek (Elisabeth), Michelle DeYoung (Venus), Peter Mattei (Wolfram), Günther Groissböck (Landgraf Hermann)
TrailerSäsongstrailer
Biljettpris250 kr
 Visa föreställningar

 Opera: Trubaduren (The Metropolitan Opera, New York) Filmaffisch
OriginaltitelGiuseppe Verdi: Il trovatore
GenreDigital Liveföreställning / Opera
Längd3 timmar, 10 minuter
ÅldersgränsBarntillåten
HandlingAnna Netrebko gör den mycket emotsedda Met-rolldebuten som Leonora, den plågade hjältinnan i Verdis Trubaduren. Dmintri Hvorostovsky är greve di Luna. Det är första gången de ryska stjärnorna möts på Mets scen sedan 2002. Huvudpersonen i operan, Manrico, görs av Yonghoon Lee. Štefan Kocán är Ferrando och Dolora Zajick gör sin favoritroll som den olycksaliga Azucena.

I rollerna: Anna Netrebko (Leonora), Dolora Zajick (Azucena), Yonghoon Lee (Manrico), Dmitri Hvorostovsky (di Luna), Štefan Kocán (Ferrando)
TrailerSäsongstrailer
Biljettpris250 kr
 Visa föreställningar

 Opera: Turandot (The Metropolitan Opera, New York) Filmaffisch
OriginaltitelGiacomo Puccini: Turandot
GenreDigital Liveföreställning / Opera
Längd3 timmar, 35 minuter
ÅldersgränsBarntillåten
HandlingSveriges stora stjärnsopran Nina Stemme begår sin Met-debut i den krävande rollen som Puccinis isprinsessa. Anita Hartig gör sin första Met-uppsättning som slavflickan Liù.

Marco Berti är Calàf, friaren som riskerar sitt huvud för att få Turandots hand, och Alexander Tsymbalyuk är Timur.

Paolo Carignani dirigerar den visuellt spektakulär uppsättningen, som ursprungligen skapades av film- och operaregissören Franco Zeffirelli 1987.

I rollerna: Nina Stemme (Turandot), Anita Hartig (Liù), Marco Berti (Calàf), Alexander Tsymbalyuk (Timur)
TrailerSäsongstrailer
Biljettpris250 kr
 Visa föreställningar

 Rocky Horror Show Filmaffisch
 Biopremiär 17/9
GenreDigital Liveföreställning / Musikal
Längd2 timmar, 0 minuter
HandlingFolkets Hus och Parker livesänder 40-årsjubileumet för världens mest legendariska rockmusikal: Rocky Horror Show! Den unika jubileumsföreställningen livesänds från London, med musikalens skapare Richard O'Brien på scen för första gången på 20 år. Som lyxiga gästartister ser vi också Stephen Fry, Emma Bunton och Mel Giedroyc.

Filmversionen (Rocky Horror Picture Show, 1975) har blivit en långkörare på bio i hela världen, med en egen kult kring visningarna, där publiken klär ut sig, kommenterar replikerna på vita duken, kastar ris och skjuter med vattenpistol. Scenmusikalen blandar B-film, science fiction, skräckfilm, cabaret och queer i en salig röra!

På väg för att träffa sin gamla skollärare får det unga, rekorderliga paret Brad Majors och hans fästmö Janet Weiss problem med bilen en regnig natt. Det lyser i Frankenstein-slottet en bit bort. När de kommer dit för att be om hjälp får de en stor överraskning: där håller transvestiten Dr Frank N Furter hov för ett gäng galna freaks, och genomför märkliga experiment för att skapa den Perfekte Mannen...
TrailerTrailer
Biljettpris200 kr
 Visa föreställningar

 Den Stora nötkuppen (Svenskt tal) Filmaffisch
OriginaltitelThe Nut Job
GenreAnimerat / Familjefilm / Äventyr
Längd1 timme, 25 minuter
Åldersgräns7 år (barntillåten i vuxet sällskap)
HandlingDen coola ekorren Charlie råkar spränga parkens vinterförråd med mat och blir förvisad till stadens tuffa gator. I sin kamp för överlevnad råkar han hitta en nötbutik fylld med djurens favoritgodis. Charlie börjar forma en snillrik plan för att lägga rabarber på hela nötskatten och rädda både sitt eget skinn och vännerna i parken.
TrailerTrailer
Biljettpris80 kr
 Visa föreställningar

 Trainwreck Filmaffisch
RegiJudd Apatow
GenreKomedi
Längd2 timmar, 5 minuter
Åldersgräns11 år (från 7 år i vuxet sällskap)
HandlingÄnda sedan hon var en liten flicka, har Amy fått höra av sin far att monogami inte är realistiskt. Som reporter på ett magasin lever hon nu efter det mottot – åtnjutandes vad hon anser är total frihet, fjärran från långtråkiga romantiska förpliktelser. I verkligheten är hon dock allt annat än lycklig. När hon inser att hon börjar falla för huvudpersonen i en artikel som hon skriver, den charmige och framgångsrike idrottsläkaren Aaron Conners, börjar Amy fundera på om det trots allt inte är alla andra vuxna som har varit rätt ute hela tiden.
LänkarFakta på IMDb.com
Biljettpris90 kr
 Visa föreställningar

Hur lång är filmen?

Samtliga angivna filmlängder är filmens kompletta speltid, inklusive eftertexterna, men exklusive reklam och trailers framför. Reklamfilmen börjar alltid fem minuter innan utsatt starttid och när själva filmen börjar beror på hur mycket reklam och trailers som visas. Detta kan, tack vare digitalreklamen, ändras dagligen. Har du behov att veta när filmen är slut, fråga personalen.

Hur fungerar åldersgränserna?

För att en film ska få lov att visas offentligt i Sverige måste den ha blivit granskad av Statens Biografbyrå som sätter en åldersgräns. En film kan bli godkänd för visning som antingen barntillåten, från 7 år, 11 år eller 15 år.

Vi vill också påpeka att det inte är biljettförsäljarens ansvar att kontrollera åldersgränsen utan vaktmästaren som river biljetterna. Blir du nekad tillträde får du givetvis pengarna tillbaka i kassan.

Det är inte vi på Grand som har satt dessa åldersgränser utan Statens Biogafbyrå i enlighet med Granskningslagen (Lag 1990:886), men vi är ansvariga för att de efterlevs. För mer information och även motiveringar till de individuella filmernas åldersgränser finner du hos Statens Biografbyrå.


www.IMDb.com Additional movie information links provided courtesy of the Internet Movie Database.

´OSCAR®´ är ett registrerat varumärke som tillhör Academy of Motion Picture Arts and Science


Senast uppdaterad 2015-08-26