Hoppa till sidans innehåll

Internetbokning

Filminformation


 Bröllopskaos Filmaffisch
OriginaltitelQu'est-ce qu'on a fait au Bon Dieu?
RegiPhilippe de Chauveron
GenreKomedi
SkådespelareChristian Clavier, Chantal Lauby, Ary Abittan, Medi Sadoun, Frédéric Chau, Noom Diawara
Längd1 timme, 35 minuter
Åldersgräns15 år - även i vuxet sällskap
HandlingBRÖLLOPSKAOS är en ytterst aktuell komedi om fördomar, smygrasism, kärlek och tolerans i ett multikulturellt samhälle. Den franska komedin har gjort stor succé i hemlandet med över 12 miljoner biobesök, i Tyskland med mer än 2,5 miljoner biobesökare och i Grekland gick filmen upp på första plats efter 11 veckor på bio.

Claude och Marie Verneuil, ett traditionellt och katolskt överklasspar, har fyra döttrar. Även om de alltid försöker visa att de är fördomsfria, är de lite besvärade av att deras första dotter gift sig med en muslim, deras andra med en judisk man och deras tredje med en kines. Nu har de höga förhoppningar att yngsta dottern gifter sig med någon från deras kyrka. När hon introducerar sin blivande man möter de en snäll, artistisk och intelligent katolsk man, men han är också svart. En chockvåg drar över ”Benettonfamiljen”, som deras grannar kallar dem då de har alla färger. Det blir inte lättare när brudgummens familj reser till Frankrike och bröllopskaoset startar på allvar.
TrailerTrailer
LänkarFakta på IMDb.com
Biljettpris85 kr
 Visa föreställningar

 Dum & Dummare 2 Filmaffisch
 Biopremiär 12/11
OriginaltitelDumb and Dumber to
RegiBobby Farrelly, Peter Farrelly
GenreKomedi
SkådespelareJim Carrey, Jeff Daniels, Kathleen Turner
HandlingDuon Harry och Lloyd är snart tillbaka på vita duken, återigen med bröderna Farrelly i registolen. I rollerna ser vi ännu en gång Jim Carrey som Lloyd Christmas och Jeff Daniels som Harry Dunne samt Jennifer Lawrence, Kathleen Turner och Laurie Holden.

DUM OCH DUMMARE 2 utspelar sig 20 år efter den galna roadtrippen till Aspen. Harry är i behov av en ny njure. Efter att ha upptäckt att han har en fullvuxen dotter beger han sig ut tillsammans med sin trogne vän Lloyd på ännu ett äventyr för att hitta sitt förlorade barn och donator. Resan går dock inte riktigt som planerat…
LänkarFakta på IMDb.com
 Visa föreställningar

Studio GrandGone Girl Filmaffisch
RegiDavid Fincher
GenreDrama / Mysterium / Thriller
SkådespelareBen Affleck, Rosamund Pike, Neil Patrick Harris, Tyler Perry, Carrie Coon, Kim Dickens
Längd2 timmar, 49 minuter
Åldersgräns15 år - även i vuxet sällskap
HandlingGONE GIRL är en thriller i regi av David Fincher baserad på Gillian Flynns bästsäljande roman med samma namn. På Nick och Amy Dunnes femte bröllopsdag anmäler Nick sin fru saknad. Polisens utredning och en massiv mediacirkus drar igång och Nicks bild av ett lyckligt äktenskap blir allt mindre trovärdig. Det dröjer inte länge innan hans lögner och underliga beteende får alla att ställa sig den obehagliga frågan… Har Nick Dunne mördat sin fru? I rollerna som Nick och Amy Dunne ser vi Ben Affleck och Rosamund Pike.
TrailerTrailer
LänkarFakta på IMDb.com
Biljettpris95 kr
 Visa föreställningar

 Hallonbåtsflyktingen Filmaffisch
 En svensk man fångad i en finsk kropp
RegiLeif Lindblom
GenreKomedi
SkådespelareJonas Karlsson, Josephine Bornebusch, Frida Hallgren, Suzanne Reuter, Erik Johansson, Björn Bengtsson, Jarmo Mäkinen
Längd1 timme, 34 minuter
Åldersgräns11 år (från 7 år i vuxet sällskap)
HandlingMikko Virtanen hatar allt som är finskt. Han har sedan barnsben velat lämna den stora tystnaden, risbastun, knivslagsmålen och ”kosken” för svenssonliv, Försäkringskassan, kylskåpskall fil och ABBA. På Finlandsfärjan stöter Mikko på den svenske psykologen Mikael, som har tröttnat på hela den svenska ”jävla lagomheten”. På däck träffar de två en livsavgörande överenskommelse; Mikko får överta Mikaels identitet och äntligen bli helyllesvensk. Nu ska han bara lära känna sin nya svenska familj…
TrailerTrailer
Biljettpris85 kr
 Visa föreställningar

 LasseMajas Detektivbyrå - Skuggor över Valleby Filmaffisch
GenreFamiljefilm / Mysterium / Äventyr
Längd1 timme, 16 minuter
ÅldersgränsBarntillåten
HandlingSensommaren har kommit till Valleby, men allt överskuggas av dåliga nyheter. Den lilla byns polisstation hotas av nedläggning och Lasse och Maja måste tillsammans med polismästaren snabbt komma på ett sätt att rädda den. När anrika Granats auktioner kommer på besök ser våra hjältar sin chans att visa vad Valleby och dess polisväsende går för. Med fem nyinstallerade larm och dygnet runt-bevakning av auktionens dyrgripar ska LasseMajas Detektivbyrå se till att ingenting går fel. Men allt äventyras när den ökände tjuven Konstskuggan visar sig vara på fri fot.
TrailerTrailer
Biljettpris75 kr
 Visa föreställningar

 Medicinen Filmaffisch
GenreDrama / Komedi
SkådespelareColin Nutley, Helena Bergström, Ewa Fröling, Maria Lundqvist, Cecilia Forss, Thomas Hanzon, Susanne Thorson, Peter Eggers, Petra Mede, Nina Gunke
Längd1 timme, 54 minuter
ÅldersgränsBarntillåten
HandlingJohanna är hunsad av sin chef på modetidningen Dolce Vita där hon jobbat alldeles för länge. Hon har ständigt ont om pengar, hennes exman har hittat en yngre tjej och sexlivet är lika med noll. Johanna behöver ett break. Eller åtminstone en resa till solen med barnen, om hon bara hade råd. För att få ihop extrapengar hoppar hon desperat på ett erbjudande som försökskanin för en ny medicin, men pillren hon får har oväntade biverkningar. Över en natt ändrar sig allt. Oron är som bortblåst, hon känner sig kåt, snygg och självsäker. Omvärlden ser henne också med helt nya ögon. Hon tar för sig på jobbet och ger sig ut efter kärlek i den löftesrika sommarnatten.

Livet är underbart. Men hur länge räcker pillren?
TrailerTrailer
Biljettpris85 kr
 Visa föreställningar

 Opera: Carmen (The Metropolitan Opera, New York) Filmaffisch
OriginaltitelGeorges Bizet: Carmen
GenreDigital Liveföreställning / Opera
Längd3 timmar, 40 minuter
ÅldersgränsBarntillåten
HandlingRichard Eyres uppsättning av Georges Bizets Carmen beskrivs av The New York Times som gripande och briljant. Den 1 november livesänder Folkets Hus och Parker den mest populära operan i Metropolitans serie av livesändningar.

Anita Rachvelishvili gör den eldiga titelrollen, en roll som hon fått mycket beröm för på flera av världens ledande operascener. I rollen som den svartsjuke soldaten Don José syns Aleksandrs Antonenko, den nya sopranstjärnan Anita Hartig gör Micaëla och grammyvinnaren Ildar Abdrazakov gestaltar toreadoren Escamillo.

Operan Carmen skrevs av den franske kompositören Geroges Bizet, och hade under ledning av Adolphe Deloffre urpremiär på Opéra-Comique i Paris 1875. I Metropolitans uppsättning leds orkestern av den spanske dirigenten Pablo Heras-Casado.
Biljettpris220 kr
 Visa föreställningar

 Opera: Mästersångarna i Nürnberg (The Metropolitan Opera, New York) Filmaffisch
OriginaltitelRichard Wagner:
GenreDigital Liveföreställning / Opera
Längd6 timmar, 0 minuter
ÅldersgränsBarntillåten
HandlingJames Levine dirigerar Wagners romantiska komedi Mästersångarna i Nürnberg, en opera som livesänds den 13 december 18.00 till Folkets Hus och Parkers biografer runt om i Sverige.

Mästersångarna i Nürnberg utspelar sig, som titeln avslöjar, i 1600-talets Nürnberg. Till skillnad från Wagners andra operor handlar hans enda komiska verk om riktiga människor och inte om sagofigurer.

Johan Reuter gör huvudrollen som Hans Sachs, med Johan Botha som Walther, Annette Dasch som Eva, Karen Cargill som Magdalene, Paul Appleby som David, Johannes Martin Kränzle i sin Med-debut som Beckmesser och Hans-Peter König som Pogner.
Biljettpris250 kr
 Visa föreställningar

 Pojken med guldbyxorna Filmaffisch
RegiElla Lemhagen
GenreFamiljefilm / Fantasy / Äventyr
SkådespelareLukas Holgersson, Olle Krantz, Nina Sand, Shanti Roney, Harald Hamrell, Annika Hallin, Jimmy Lindström
Längd1 timme, 39 minuter
Åldersgräns11 år (från 7 år i vuxet sällskap)
HandlingSommarlovet har just börjat och Mats är en helt vanlig kille, precis som alla andra. Men när han hittar ett par byxor som visar sig innehålla obegränsat mycket pengar förändras allt! Helt plötsligt står världen för hans fötter och Mats kan nu uppfylla alla sina drömmar.

Succéromanen Pojken med Guldbyxorna från 1967 har blivit långfilm i regi av Ella Lemhagen, som också skrivit manus. Filmatiseringen ger nytt liv åt Max Lundgrens oförglömliga internationella bästsäljare.
TrailerTrailer
LänkarFakta hos IMDB.com
Biljettpris85 kr
 Visa föreställningar

Hur lång är filmen?

Samtliga angivna filmlängder är filmens kompletta speltid, inklusive eftertexterna, men exklusive reklam och trailers framför. Reklamfilmen börjar alltid fem minuter innan utsatt starttid och när själva filmen börjar beror på hur mycket reklam och trailers som visas. Detta kan, tack vare digitalreklamen, ändras dagligen. Har du behov att veta när filmen är slut, fråga personalen.

Hur fungerar åldersgränserna?

För att en film ska få lov att visas offentligt i Sverige måste den ha blivit granskad av Statens Biografbyrå som sätter en åldersgräns. En film kan bli godkänd för visning som antingen barntillåten, från 7 år, 11 år eller 15 år.

Vi vill också påpeka att det inte är biljettförsäljarens ansvar att kontrollera åldersgränsen utan vaktmästaren som river biljetterna. Blir du nekad tillträde får du givetvis pengarna tillbaka i kassan.

Det är inte vi på Grand som har satt dessa åldersgränser utan Statens Biogafbyrå i enlighet med Granskningslagen (Lag 1990:886), men vi är ansvariga för att de efterlevs. För mer information och även motiveringar till de individuella filmernas åldersgränser finner du hos Statens Biografbyrå.


www.IMDb.com Additional movie information links provided courtesy of the Internet Movie Database.

´OSCAR®´ är ett registrerat varumärke som tillhör Academy of Motion Picture Arts and Science


Senast uppdaterad 2014-10-19