Hoppa till sidans innehåll

Internetbokning

Filminformation


 A Hard Day's Night (Utan textning) Filmaffisch
GenreKomedi / Musik
Längd1 timme, 27 minuter
ÅldersgränsBarntillåten
Handling The Beatles reser från sin hemstad Liverpool till London, där de ska delta i en tv-show. Längs vägen måste bandet fly från anstormande horder av fans. Men detta är bara början på en serie missöden, eftersom Ringo försvunnit strax innan konserten...

I en rad komiska episoder berättas historien om 1900-talets största musikfenomen. Beatles var stilbildande vad gäller musik, hårmode, kläder och surrealistiska filmrepliker.

A Hard Day’s Night är en verklig filmklassiker och en hörnsten i pop-historien. Folkets Hus och Parker har nu möjligheten att visa denna klassiker, i en digitalt restaurerade version i 4K-kvalitet, och med ljud remastrat på legendariska Abbey Road Studios.

Gilbert Taylor som redan hade arbetat med Stanley Kubrick, och så småningom skulle jobba med både Roman Polanski, Alfred Hitchcock och George Lucas står för fotot.

Regissören Richard Lester, som även regisserade Beatles-filmen Help! året därpå, gav fritt utlopp för den typiska originalitet och experimentlusta som gjorde honom berömd.

Beatles LP A Hard Day’s Night uppnådde svindlande försäljningssiffror, och deras ironiska och banbrytande film nominerades för Oscars, Grammy Awards och BAFTA-utmärkelser. I år firar filmen sin 50-årsdag och för att fira detta får den nypremiär över hela världen i en restaurerad och digitaliserad version.
TrailerTrailer
LänkarFakta hos IMDB.com
Biljettpris65 kr
 Visa föreställningar

 Big Hero 6 (Svenskt tal) Filmaffisch
RegiDon Hall, Chris Williams
Längd1 timme, 42 minuter
Åldersgräns7 år (barntillåten i vuxet sällskap)
HandlingFrån Walt Disney Animation Studios, teamet bakom FROST, kommer nu denna äventyrskomedi om det tekniska geniet Hiro Hamada och hans vänskap med den uppblåsbara roboten Baymax. När en tragisk olycka drabbar staden San Fransokyo befinner sig Hiro i fara och vänder sig till Baymax och vännerna som består av adrenalinjunkien Go Go Tomago, kontrollfreaket Wasabi, kemifantasten Honey Lemon och den lata killen Fred. Fast besluten att avslöja mysteriet förvandlar Hiro sina vänner till ett gäng högteknologiska superhjältar som kallas Big Hero 6.
TrailerTrailer
LänkarFakta på IMDb.com
Biljettpris80 kr
 Visa föreställningar

 Cirkeln Filmaffisch
 Magin vaknar
RegiLevan Akin
GenreDrama / Fantasy / Mysterium
SkådespelareJosefin Asplund, Helena Engström, Ruth Vega Fernandez, Sverrir Gudnason
Längd2 timmar, 23 minuter
Åldersgräns11 år (från 7 år i vuxet sällskap)
HandlingEn natt när månen färgas blodröd, befinner sig sex unga tonårsflickor i en övergiven folkpark, dragna dit av en mystisk kraft. Där avslöjas en gammal profetia. De är ”De utvalda”, en grupp häxor – utsedda att rädda världen. Plötsligt är tiden i gymnasiet på liv och död - bokstavligt talat. De måste lära sig samarbeta trots sina olikheter, och kontrollera de magiska krafter som vaknat till liv inom dem. I Cirkeln skildras en parallell värld i vilken drömmar, irriterande föräldrar, mobbing, hämnd och kärlek möter farliga krafter och forntida magi. Filmen baseras på den bästsäljande boken med samma namn.
TrailerTrailer
LänkarFakta på IMDb.com
Biljettpris95 kr
 Visa föreställningar

 Fifty Shades of Grey Filmaffisch
 Loose control
GenreDrama / Romantik
SkådespelareJamie Dornan, Dakota Johnson, Max Martini
Längd2 timmar, 4 minuter
Åldersgräns15 år - även i vuxet sällskap
HandlingNu kommer filmen baserad på den första boken i den bästsäljande romanserien som blivit ett globalt fenomen: FIFTY SHADES OF GREY. Sedan den släpptes har boktrilogin översatts till 51 språk och sålts i över 100 miljoner exemplar – något som gör den till en av de största och snabbast säljande bokserierna någonsin.
TrailerTrailer
LänkarFakta på IMDb.com
Biljettpris95 kr
 Visa föreställningar

 Filip & Fredrik presenterar: Trevligt Folk Filmaffisch
GenreDokumentär
Längd1 timme, 35 minuter
ÅldersgränsBarntillåten
HandlingSom första afrikanska lag någonsin har Somalia precis anmält sig till bandy-VM. De unga spelarna bor dock inte i Somalia. De bor i Borlänge. Och ingen av dem har någonsin stått på ett par skridskor. VM i Sibirien börjar om sex månader. Någon tycks ha tänkt väldigt långt utanför boxen...

Filip & Fredrik presenterar TREVLIGT FOLK är den folkkära duons första film. Filip Hammar och Fredrik Wikingsson har under ett och halvt år följt det alltid inspirerande, ibland hjärtskärande, ibland komiska arbetet med den somaliska spelartruppen från Borlänge och människorna runt omkring dem. Satsningen, med målet att göra laget redo för bandy-VM, kan tyckas galen men görs inte för att den är galen - utan för att hitta gemensam mark, somalier och Borlängebor emellan.

I ett Borlänge där främlingsfientlighet fått fäste följer vi bandysatsningens initiativtagare Patrik Andersson, en färgstark lokalprofil som med lite udda idéer och stort hjärta försöker driva projektet framåt. Samtidigt kämpar lagets förbundskapten Pelle Fosshaug, svensk bandys egen badboy, med sin kanske svåraste uppgift hittills - att träna laget redo för VM. I centrum står spelartruppen, 17 unga män som alla flytt sitt hemland och börjat om. Bredvid dem finns lagledaren Mursal Isa. Alltid klanderfri i lila kostym, alltid på spelarnas sida. Målbilden är tydlig; att gå från noll till någonting. Och att efter sex månader stå på en bandyplan i Sibirien.

Filmen får världspremiär vid Göteborg Film Festival 2015.
Regi: Karin af Klintberg och Anders Helgeson
TrailerTrailer
Biljettpris85 kr
 Visa föreställningar

 Focus Filmaffisch
 Never lose focus
RegiGlenn Ficarra, John Requa
GenreDrama / Komedi / Kriminalitet
SkådespelareWill Smith, Margot Robbie, Adrian Martinez, Rodrigo Santoro, B.D. Wong, Robert Taylor
Längd1 timme, 45 minuter
Åldersgräns11 år (från 7 år i vuxet sällskap)
HandlingWill Smith spelar Nicky, en rutinerad svindlare som träffar rookien Jess (Margot Robbie). Han lär henne branschens alla små knep men så fort hon kommer för nära drar han sig ur. Tre år senare stöter han ihop med Jess i Buenos Aires och hon är nu en fullfjädrad femme fatale som ställer alla hans noga uträknade planer på ända. Insatserna är extremt höga och Nicky tappar nu helt kontrollen… För regi och manus står Glenn Ficarra och John Requa.
TrailerTrailer
LänkarFakta på IMDb.com
 Visa föreställningar

 Fåret Shaun - Filmen Filmaffisch
 Litet får. Stor stad. Gigantisk äventyr.
Längd1 timme, 25 minuter
ÅldersgränsBarntillåten
HandlingEn dag ställer fåret Shaun till det ordentligt. Hans rackartyg gör så att bonden blir inlåst i en husvagn och det vill sig inte bättre än att den plötsligt rullar iväg ända till den stora staden. Shaun, Bitzer och flocken bestämmer sig för att lämna gården och försöka rädda honom. Det blir början på ett stort och spännande äventyr med massor av tokiga påhitt på vägen…
Biljettpris80 kr
 Visa föreställningar

 Hotell Marigold 2 Filmaffisch
 Biopremiär 13/3
OriginaltitelThe Second Best Exotic Marigold Hotel
GenreDrama / Komedi
Längd2 timmar, 2 minuter
ÅldersgränsBarntillåten
HandlingKomedin HOTELL MARIGOLD 2 är en efterlängtad uppföljare till den färgsprakande succén “Hotell Marigold”. Hela det sprudlande gänget är kvar på hotellet och får välkommet sällskap av den heta amerikanske hotellgästen Guy som spelas av Richard Gere. Nu drömmer ägaren Sonny (Dev Patel) om att expandera samtidigt som han planerar sitt stundande bröllop vilket leder till en del inte helt genomtänkta beslut. I den stjärnspäckade rollistan hittar vi Judi Dench, Bill Nighy, Maggie Smith, Celia Imrie, Ronald Pickup och Diana Hardcastle. Den 13 mars kickar vårens stora fest igång på svenska biografer.
 Visa föreställningar

 I nöd eller lust Filmaffisch
 Biopremiär 6/3
RegiKjell Sundvall
GenreKomedi / Romantik
SkådespelarePeter Magnusson, Magdalena in de Betou, Johan Ulveson, Katarina Ewerlöf, Dan Ekborg, Anita Wall, Sten Ljunggren
Längd1 timme, 26 minuter
Åldersgräns7 år (barntillåten i vuxet sällskap)
HandlingDet är dags för bröllop! Hela släkten samlas för att fira Jenni och Gabriels kärlek. Jennis mamma Maria styr över festligheterna, som ska vara i dagarna tre. Marias syster Isabella med äkta mannen Micke och deras barn ska naturligtvis närvara. Isabellas och Mickes äktenskap knakar rejält i fogarna, men det är ingenting som man kan visa nu. Nu gäller det att hålla masken som det lyckliga paret, för Maria godtar inte att någon skulle ha problem när hon arrangerar det perfekta bröllopet. Men är Isabella och Micke verkligen de enda som behöver låtsas vara lyckliga?

I NÖD ELLER LUST är en ny bred, färgstark och sprudlande komedi av Kjell Sundvall, med gräddan av svenska skådespelare i huvudrollerna.
 Visa föreställningar

Studio GrandThe Imitation Game Filmaffisch
GenreBiografi / Drama / Thriller
Längd1 timme, 54 minuter
Åldersgräns11 år (från 7 år i vuxet sällskap)
HandlingStrax före utbrottet av andra världskriget anmäler sig Alan Turing, en briljant ung matematiker, som frivillig till den brittiska underrättelsetjänsten. Snart leder Turing ett MI6-team bestående av en brokig skara forskare, lingvister, schackexperter och underrättelsetjänstemän med uppgift att knäcka koden till nazisternas påstått olösbara Enigmachiffer. Samtidigt som Turing för en kamp mot klockan med miljoner människoliv på spel, döljer han en hemlighet för omvärlden.

THE IMITATION GAME är den dramatiska berättelsen om Alan Turing, geniet som knäckte Nazitysklands krypteringsmaskiner vilket enligt experter förkortade kriget med minst två år, bara för att sedan se sitt namn släpas i smutsen. Anledningen - han var homosexuell, på den tiden kriminellt och straffbart i Storbritannien. Turing tog sitt liv 1954.

År 2013 blev Alan Turing postumt benådad av Englands drottning.

THE IMITATION GAME belönades med en Oscar för Bästa manus efter annan förlaga och vann Publikpriset vid Torontos filmfestival 2014.
TrailerTrailer
 Visa föreställningar

Studio GrandLove is Strange Filmaffisch
GenreDrama
SkådespelareJohn Lithgow, Alfred Molina, Marisa Tomei
Längd1 timme, 35 minuter
ÅldersgränsBarntillåten
HandlingEfter att ha levt tillsammans i nästan fyrtio år, gifter sig Ben (John Lithgow) och George (Alfred Molina) vid en enkel, men idyllisk, ceremoni på södra Manhattan. Strax därefter får George sparken från sin lärartjänst, vilket leder till att de tvingas sälja sin lägenhet och leta efter en mindre och billigare bostad.

Under tiden får de dela på sig för att bo på soffan hos diverse vänner och släktingar. George flyttar in hos deras vänner, två poliser som bor en trappa ner. Ben hamnar i Brooklyn, hos sin brorson, hans hustru och problemfyllde tonårsson, som han får dela våningsäng med. Situation tär rejält på alla inblandade, inte minst på Ben och George själva.
TrailerTrailer
LänkarFakta på IMDb.com
Biljettpris85 kr
 Visa föreställningar

 Natt på museet: Gravkammarens hemlighet (Svenskt tal) Filmaffisch
 Sista natten med gänget
OriginaltitelNight at the Museum: Secret of the Tomb
RegiShawn Levy
GenreKomedi / Äventyr
SkådespelareBen Stiller, Robin Williams, Owen Wilson, Steve Coogan, Ricky Gervais, Dan Stevens, Rami Malek, Patrick Gallagher, Ben Kingsley
Längd1 timme, 38 minuter
Åldersgräns7 år (barntillåten i vuxet sällskap)
HandlingFörbered dig på den galnaste natten hittills när allas vår favoritnattvakt Larry beger sig ut i världen med sina udda vänner från New York. Den här gången träffar de en massa historiska personer från The British Museum i London och tillsammans ger de sig ut på en äventyrlig jakt för att rädda magin som ger dem liv på natten.
TrailerTrailer
LänkarFakta på IMDb.com
Biljettpris85 kr
 Visa föreställningar

 Paddington Filmaffisch
GenreFamiljefilm / Komedi
Längd1 timme, 35 minuter
Åldersgräns7 år (barntillåten i vuxet sällskap)
HandlingPaddington har vuxit upp djupt i den peruanska djungeln med sin moster Lucy som, inspirerad av ett möte med en engelsk upptäcktsresande, har fått sin brorson att drömma om ett spännande liv i London. När en jordbävning förstör deras hem bestämmer sig Lucy för att smuggla sin unge brorson ombord på en båt på väg till England, på jakt efter ett bättre liv. När Paddington anländer ensam på Paddington Station upptäcker han snart att stadslivet inte alls var som han hade tänkt sig, tills den vänliga familjen Brown hittar honom med en etikett knuten runt halsen där det står "Ta hand om den här björnen. Tack." De erbjuder honom ett tillfälligt hem medan han börjar söka efter den upptäcktsresande som gjorde ett sådant intryck på moster Lucy många år tidigare. Men när en elak konservator får syn på Paddington, dröjer det inte länge förrän både hans hem och hela existens är hotad...
Biljettpris80 kr
 Visa föreställningar

 Seventh Son Filmaffisch
GenreAction / Fantasy / Äventyr
Längd1 timme, 42 minuter
Åldersgräns11 år (från 7 år i vuxet sällskap)
HandlingI en förtrollad tid och en värld av legender och magi, reser den ende kvarvarande krigaren ur en mystisk, magisk orden (Jeff Bridges) för att finna en hjälte som är förutspådd att födas med otroliga krafter, den siste Sjunde sonen (Ben Barnes). Plötsligt bortryckt från sitt lugna liv som dräng ger sig den osannolike hjälten ut på ett farligt äventyr tillsammans med sin stridshärdade mentor för att besegra en mörk drottning (Julianne Moore) och hennes armé av övernaturliga mördare.

Sergei Bodrov regisserar SEVENTH SON efter ett manus av Charles Leavitt och Steve Knight. Filmen är baserad på första boken "The Spooks Apprentice" i bokserien "The Wardstone Chronicles" av Joseph Delaney.
LänkarFakta på IMDb.com
 Visa föreställningar

 Svampbob Fyrkant: Äventyr på torra land (Svenskt tal) Filmaffisch
OriginaltitelThe SpongeBob Movie: Sponge Out of Water
GenreAnimerat / Fantasy / Komedi / Äventyr
Längd1 timme, 33 minuter
Åldersgräns7 år (barntillåten i vuxet sällskap)
HandlingFör första gången stiger Svampbob, världens mest omtyckta blötdjur, upp på land för sitt mest heoriska äventyr någonsin.

Livet i Bikini Bottom skulle inte kunna vara bättre för den evige optimisten Svampbob och hans vänner: den lojale sjöstjärnan Patrick, den fräne bläckfisken Squidward, vetenskapsekorren Sandy och skalkapitalisten Mr Krabs. Men när det topphemliga receptet på Krabby Patties stjäls måste de eviga rivalerna Svampbob och Plankton slå sina påsar ihop för att kämpa emot den ondskefulle piraten Burger Beard (Antonio Banderas) som har ondskefulla planer för de delikata delikatesserna.

Filmen baseras på den mest populära serien i Nickelodeons historia, som varit ett internationellt fenomen i decennier.
LänkarFakta hos IMDB.com
Biljettpris80 kr
 Visa föreställningar

 Vem lurar Alfons Filmaffisch
GenreAnimerat / Barnfilm
Längd0 timmar, 40 minuter
ÅldersgränsBarntillåten
Handling Nytt Knattefilm-paket för 2-4-åringarna med tre nya filmer om den ständigt lika populära Alfons Åberg: Vem lurar Alfons, Alfons vid vuxenbordet och Hann Alfons före sig själv. Originalmanus.
Vem lurar Alfons

Alfons sparar till ett dataspel. Men det är svårt att spara och avstå från godis och nöjen – och frestelsen att fuska blir så stor att han lurar sig själv.
Alfons vid vuxenbordet

Det är stort kalas och Alfons och Småtting får sitta med vid vuxenbordet. Alfons som har varit med förr ska passa Småtting och se till så han trivs. Alfons tar sin uppgift på allvar och visar sig bättre än de vuxna förstå vad Småtting behöver.
Hann Alfons före sig själv

Alfons har börjat skolan och får en klasskamrat som är elak och skrämmer alla - mobbar och spelar kung. Ingen törs säga emot. Inte Alfons heller. Men ändå är det Alfons som till slut inte kan hålla sig längre. Och då blir det äntligen ändring.
 Visa föreställningar

Hur lång är filmen?

Samtliga angivna filmlängder är filmens kompletta speltid, inklusive eftertexterna, men exklusive reklam och trailers framför. Reklamfilmen börjar alltid fem minuter innan utsatt starttid och när själva filmen börjar beror på hur mycket reklam och trailers som visas. Detta kan, tack vare digitalreklamen, ändras dagligen. Har du behov att veta när filmen är slut, fråga personalen.

Hur fungerar åldersgränserna?

För att en film ska få lov att visas offentligt i Sverige måste den ha blivit granskad av Statens Biografbyrå som sätter en åldersgräns. En film kan bli godkänd för visning som antingen barntillåten, från 7 år, 11 år eller 15 år.

Vi vill också påpeka att det inte är biljettförsäljarens ansvar att kontrollera åldersgränsen utan vaktmästaren som river biljetterna. Blir du nekad tillträde får du givetvis pengarna tillbaka i kassan.

Det är inte vi på Grand som har satt dessa åldersgränser utan Statens Biogafbyrå i enlighet med Granskningslagen (Lag 1990:886), men vi är ansvariga för att de efterlevs. För mer information och även motiveringar till de individuella filmernas åldersgränser finner du hos Statens Biografbyrå.


www.IMDb.com Additional movie information links provided courtesy of the Internet Movie Database.

´OSCAR®´ är ett registrerat varumärke som tillhör Academy of Motion Picture Arts and Science


Senast uppdaterad 2015-03-02