Hoppa till sidans innehåll

Internetbokning

Filminformation


Studio Grand100 steg från Bombay till Paris Filmaffisch
OriginaltitelThe Hundred-Foot Journey
GenreDrama / Komedi
Längd2 timmar, 3 minuter
Åldersgräns11 år (från 7 år i vuxet sällskap)
HandlingLasse Hallström är tillbaka med dramat 100 STEG FRÅN BOMBAY TILL PARIS. Filmen utspelar sig i södra Frankrike där en nyinflyttad indisk familj öppnar en indisk restaurang bara 100 foot från en restaurang belönad med en stjärna i Michelin-guiden. En kulinarisk kamp påbörjas mellan restaurangerna och utmanar familjekänsla, lojalitet och kärlek.

Filmen är baserad på den bästsäljande boken med samma namn av Richard Morais. Inspelningarna påbörjas i september i Frankrike och Indien.
Biljettpris90 kr
 Visa föreställningar

 Blixten och det magiska huset (Svenskt tal) Filmaffisch
OriginaltitelThe House of Magic
GenreAnimerat / Komedi / Äventyr
Längd1 timme, 26 minuter
Åldersgräns7 år (barntillåten i vuxet sällskap)
HandlingGör dig redo för ett glatt, fartfyllt och galet familjeäventyr om en förtrollad plats och magin med äkta vänskap! Den övergivna katten Blixten söker skydd i ett gammalt kråkslott där en trollkarl bor tillsammans med sina husdjur och en samling levande manicker. Den märkliga platsen blir snart hans nya hem, men faror lurar bakom varje hörn och snart måste Blixten rädda sina nya vänner från en stundande katastrof…
TrailerTrailer
Biljettpris75 kr
 Visa föreställningar

 Dum & Dummare 2 Filmaffisch
OriginaltitelDumb and Dumber to
RegiBobby Farrelly, Peter Farrelly
GenreKomedi
SkådespelareJim Carrey, Jeff Daniels, Kathleen Turner
Längd1 timme, 50 minuter
Åldersgräns11 år (från 7 år i vuxet sällskap)
HandlingDuon Harry och Lloyd är snart tillbaka på vita duken, återigen med bröderna Farrelly i registolen. I rollerna ser vi ännu en gång Jim Carrey som Lloyd Christmas och Jeff Daniels som Harry Dunne samt Jennifer Lawrence, Kathleen Turner och Laurie Holden.

DUM OCH DUMMARE 2 utspelar sig 20 år efter den galna roadtrippen till Aspen. Harry är i behov av en ny njure. Efter att ha upptäckt att han har en fullvuxen dotter beger han sig ut tillsammans med sin trogne vän Lloyd på ännu ett äventyr för att hitta sitt förlorade barn och donator. Resan går dock inte riktigt som planerat…
LänkarFakta på IMDb.com
Biljettpris85 kr
 Visa föreställningar

 En duva satt på en gren och funderade över tillvaron Filmaffisch
RegiRoy Andersson
GenreDrama
Längd1 timme, 34 minuter
Åldersgräns15 år - även i vuxet sällskap
HandlingRoy Anderssons Guldlejon-vinnare!

Genom två kantstötta män på säljturné med skämtartiklar får vi inblick i en hisnande tillvaro, i nutid, dåtid, framtid, drömtid och i ospecifierad fantasitid. En mängd människoöden passerar revy och vi blir påminda om både livets storslagenhet och människans sårbarhet.
TrailerTrailer
LänkarFakta på IMDb.com
Biljettpris85 kr
 Visa föreställningar

 Hobbit - Femhäradslaget (High Frame Rate) - Visas i 3D Filmaffisch
 Biopremiär 10/12
OriginaltitelThe Hobbit: The Battle of the Five Armies
RegiPeter Jackson
GenreAction / Fantasy / Äventyr
SkådespelareMartin Freeman, Ian McKellen, Benedict Cumberbatch, Richard Armitage, Orlando Bloom, Christopher Lee, Hugo Weaving, Luke Evans
 Visa föreställningar

 Hunger Games: Mocking Jay - Part 1 Filmaffisch
RegiFrancis Lawrence
GenreDrama / Science Fiction / Äventyr
SkådespelareJennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson, Julianne Moore, Philip Seymour Hoffman, Stanley Tucci, Donald Sutherland
Längd2 timmar, 2 minuter
Åldersgräns11 år (från 7 år i vuxet sällskap)
HandlingTHE HUNGER GAMES: MOCKINGJAY PART 1 är den uppmärksammade fortsättningen av ”The Hunger Games” och ”The Hunger Games: Catching Fire” och tredje filmen baserad på Suzanne Collins succéromaner.

Vi får följa vår hjältinna Katniss Everdeen när hon leder Panems tolv distrikt i ett uppror mot den korrupta huvudstaden Capitol.Kriget som kommer att avgöra Panems öde eskaleraroch Katniss måste bestämma sig vem hon kan lita på och göra allt som krävs för att skydda sin familj och sina vänner.
LänkarFakta på IMDb.com
Biljettpris90 kr
 Visa föreställningar

 Interstellar Filmaffisch
RegiChristopher Nolan
GenreDrama / Science Fiction
SkådespelareMatthew McConaughey, Anne Hathaway, Casey Affleck, Michael Caine, Jessica Chastain, John Lithgow
Längd2 timmar, 49 minuter
Åldersgräns11 år (från 7 år i vuxet sällskap)
HandlingI en nära framtid kan inte längre planeten vi bor på uppehålla mänskligt liv. Skörd efter skörd av grödor dukar under och förödande sandstormar plågar befolkningen. Men från ingenstans uppenbarar sig en möjlig lösning: att lämna planeten bakom oss och flytta till en annan planet i en annan galax. Cooper är en av de sista skickliga piloterna som tvingas välja att stanna med sin familj på Jorden och bli en av de sista generationerna här, eller ge sig av och försöka hitta en lösning på problemen och kanske även skapa en koloni ute i världsrymden.
Biljettpris95 kr
 Visa föreställningar

 Konsert: JulJubel Filmaffisch
GenreDigital Liveföreställning / Musik
ÅldersgränsBarntillåten
HandlingI år är Sven-Bertil Taube, en av våra mest folkkära artister, gäststjärna och konferencier för Göteborgs Symfoniker och Göteborgs Symfoniska Körs stämningsfulla julkonsert. Sven-Bertil Taube kommer just att ha fyllt jämnt och firar det tillsammans med publik och än så länge hemliga gäster i toppklass.

Konserten blir direktsänd från Göteborgs konserthus till biografer runt om i landet den 5 december kl. 18.00.
TrailerTrailer
Biljettpris180 kr
 Visa föreställningar

 LasseMajas Detektivbyrå - Skuggor över Valleby Filmaffisch
GenreFamiljefilm / Mysterium / Äventyr
Längd1 timme, 16 minuter
ÅldersgränsBarntillåten
HandlingSensommaren har kommit till Valleby, men allt överskuggas av dåliga nyheter. Den lilla byns polisstation hotas av nedläggning och Lasse och Maja måste tillsammans med polismästaren snabbt komma på ett sätt att rädda den. När anrika Granats auktioner kommer på besök ser våra hjältar sin chans att visa vad Valleby och dess polisväsende går för. Med fem nyinstallerade larm och dygnet runt-bevakning av auktionens dyrgripar ska LasseMajas Detektivbyrå se till att ingenting går fel. Men allt äventyras när den ökände tjuven Konstskuggan visar sig vara på fri fot.
TrailerTrailer
Biljettpris75 kr
 Visa föreställningar

 Nigthcrawler Filmaffisch
 Biopremiär 28/11
RegiDan Gilroy
GenreDrama / Kriminalitet / Thriller
SkådespelareJake Gyllenhaal, Rene Russo, Bill Paxton
Längd1 timme, 57 minuter
Åldersgräns15 år - även i vuxet sällskap
HandlingNIGHTCRAWLER är en pulshöjande thriller som utspelar sig i den baksida av Los Angeles som endast visar sig om natten. Jake Gyllenhaal spelar Lou Bloom, en målmedveten ung man som i sin desperata jakt på arbete fastnar för kriminaljournalistiken. När han hittar en grupp frilansande fotografer som filmar bilolyckor, eldsvådor, mord och annan förödelse, slår sig Lou in i den livsfarliga världen av ”nightcrawling” – där varje polissiren är en skänk från ovan och offer omvandlas till dollar och cent. Med hjälp av Rene Russo som Nina, en veteran i den blodiga sport som kallas Los Angeles tv-nyheter, blommar Lou ut. I den oupphörliga jakten på spektakulärt material, får han själv huvudrollen i nattens nyhetsrapportering.
TrailerTrailer
LänkarFakta på IMDb.com
 Visa föreställningar

 Opera: Mästersångarna i Nürnberg (The Metropolitan Opera, New York) Filmaffisch
OriginaltitelRichard Wagner:
GenreDigital Liveföreställning / Opera
Längd6 timmar, 0 minuter
ÅldersgränsBarntillåten
HandlingJames Levine dirigerar Wagners romantiska komedi Mästersångarna i Nürnberg, en opera som livesänds den 13 december 18.00 till Folkets Hus och Parkers biografer runt om i Sverige.

Mästersångarna i Nürnberg utspelar sig, som titeln avslöjar, i 1600-talets Nürnberg. Till skillnad från Wagners andra operor handlar hans enda komiska verk om riktiga människor och inte om sagofigurer.

Johan Reuter gör huvudrollen som Hans Sachs, med Johan Botha som Walther, Annette Dasch som Eva, Karen Cargill som Magdalene, Paul Appleby som David, Johannes Martin Kränzle i sin Med-debut som Beckmesser och Hans-Peter König som Pogner.
Biljettpris250 kr
 Visa föreställningar

 Pojken med guldbyxorna Filmaffisch
RegiElla Lemhagen
GenreFamiljefilm / Fantasy / Äventyr
SkådespelareLukas Holgersson, Olle Krantz, Nina Sand, Shanti Roney, Harald Hamrell, Annika Hallin, Jimmy Lindström
Längd1 timme, 39 minuter
Åldersgräns11 år (från 7 år i vuxet sällskap)
HandlingSommarlovet har just börjat och Mats är en helt vanlig kille, precis som alla andra. Men när han hittar ett par byxor som visar sig innehålla obegränsat mycket pengar förändras allt! Helt plötsligt står världen för hans fötter och Mats kan nu uppfylla alla sina drömmar.

Succéromanen Pojken med Guldbyxorna från 1967 har blivit långfilm i regi av Ella Lemhagen, som också skrivit manus. Filmatiseringen ger nytt liv åt Max Lundgrens oförglömliga internationella bästsäljare.
TrailerTrailer
LänkarFakta hos IMDB.com
Biljettpris85 kr
 Visa föreställningar

 Tjuvarnas jul - Trollkarlens dotter Filmaffisch
Längd1 timme, 34 minuter
Åldersgräns7 år (barntillåten i vuxet sällskap)
Biljettpris80 kr
 Visa föreställningar

Hur lång är filmen?

Samtliga angivna filmlängder är filmens kompletta speltid, inklusive eftertexterna, men exklusive reklam och trailers framför. Reklamfilmen börjar alltid fem minuter innan utsatt starttid och när själva filmen börjar beror på hur mycket reklam och trailers som visas. Detta kan, tack vare digitalreklamen, ändras dagligen. Har du behov att veta när filmen är slut, fråga personalen.

Hur fungerar åldersgränserna?

För att en film ska få lov att visas offentligt i Sverige måste den ha blivit granskad av Statens Biografbyrå som sätter en åldersgräns. En film kan bli godkänd för visning som antingen barntillåten, från 7 år, 11 år eller 15 år.

Vi vill också påpeka att det inte är biljettförsäljarens ansvar att kontrollera åldersgränsen utan vaktmästaren som river biljetterna. Blir du nekad tillträde får du givetvis pengarna tillbaka i kassan.

Det är inte vi på Grand som har satt dessa åldersgränser utan Statens Biogafbyrå i enlighet med Granskningslagen (Lag 1990:886), men vi är ansvariga för att de efterlevs. För mer information och även motiveringar till de individuella filmernas åldersgränser finner du hos Statens Biografbyrå.


www.IMDb.com Additional movie information links provided courtesy of the Internet Movie Database.

´OSCAR®´ är ett registrerat varumärke som tillhör Academy of Motion Picture Arts and Science


Senast uppdaterad 2014-11-20