Hoppa till sidans innehåll

Internetbokning

Filminformation


 The Amazing Spider-Man 2 - Visas i 3D Filmaffisch
RegiMarc Webb
GenreAction / Fantasy / Äventyr
SkådespelareAndrew Garfield, Emma Stone, Jamie Foxx, Dane DeHaan, Colm Feore, Felicity Jones, Paul Giamatti, Sally Field, Embeth Davidtz, Campbell Scott
Längd2 timmar, 22 minuter
Åldersgräns11 år (från 7 år i vuxet sällskap)
HandlingSpindelmannens viktigaste strid har alltid varit med honom själv: kampen mellan den vardaglige Peter Parker och det extraordinära ansvar som vilar på Spindelmannens axlar. Men i The Amazing Spider-Man 2 ställs Peter Parker mot en konflikt mycket större än sin egen.
TrailerTrailer på apple.com
LänkarFakta hos IMDB.com
Biljettpris110 kr
För 3D-filmer tillkommer ett tillägg på 20 kronor vid betalning med SF-företagsbiljetter samt våra egna presentbiljetter.
 Visa föreställningar

 Divergent Filmaffisch
 Biopremiär 30/4
RegiNeil Burger
GenreAction / Science Fiction / Äventyr
SkådespelareShailene Woodley, Theo James, Kate Winslet, Ashley Judd, Zoë Kravitz, Miles Teller, Ray Stevenson
Längd2 timmar, 19 minuter
Åldersgräns15 år - även i vuxet sällskap
HandlingDIVERGENT är en spännande thriller i en dystopisk framtid, där människor delas in i olika grupper baserat på deras personligheter. En särskild dag varje år måste alla sextonåringar välja vilken grupp de vill tillhöra för resten av livet.

För Beatrice Prior står valet mellan att stanna kvar med sin familj eller att vara den hon innerst inne är. Hon gör ett val som överraskar alla, inklusive henne själv. Under extrema fysiska och psykiska prövningar måste Beatrice försöka avgöra vilka som är hennes verkliga vänner. Vågar hon lita på sin karismatiska, men mycket hemlige instruktör Four? Hon bär också på en farlig hemlighet. När samhället hotas av våldsamma konflikter inser hon att den skulle kunna rädda de människor hon älskar. Om den inte förgör henne först.

DIVERGENT är baserad på Veronica Roths dystopiska science fiction bok, som tillsammans med uppföljaren, Insurgent, redan har sålt i över en och en halv miljon exemplar världen över.
TrailerTrailer på apple.com
LänkarFakta på IMDb.com
 Visa föreställningar

 Frost (Svenskt tal) Filmaffisch
OriginaltitelFrozen
GenreAnimerat / Komedi / Äventyr
Längd1 timme, 48 minuter
Åldersgräns7 år (barntillåten i vuxet sällskap)
HandlingPrinsessan Anna, en modig optimist, ger sig av på en fantastisk färd för att hitta sin försvunna syster Elsa, vars iskalla krafter har frusit fast det lilla kungariket Arendal i evig vinter. Med på Annas färd följer också den starke bergsbon Kristoffer och hans trogna ren Sven.

På färden måste det udda paret ta sig över skyhöga berg, där de möter mystiska troll och hungriga vargar, men de träffar också festliga och snälla snögubben Olof. I jakten för att rädda kungariket måste vännerna sedan bekämpa vinterns absolut sämsta sidor…
TrailerTrailer hos apple.com
Biljettpris75 kr
 Visa föreställningar

 Godzilla - Visas i 3D Filmaffisch
 Biopremiär 14/5
RegiGareth Edwards
GenreAction / Science Fiction / Äventyr
SkådespelareAaron Johnson, Elizabeth Olsen, Bryan Cranston, Andy Serkis, Juliette Binoche, Ken Watanabe, Sally Hawkins, David Strathairn
HandlingIkonen Godzilla är tillbaka i ett spektakulärt äventyr där världen mest kända monster får kämpa mot onda varelser som växt fram ur mänsklighetens misstag.
TrailerTrailer på apple.com
LänkarFakta hos IMDB.com
 Visa föreställningar

 Grace of Monaco Filmaffisch
 Biopremiär 23/5
RegiOlivier Dahan
GenreBiografi / Drama
SkådespelareNicole Kidman, Milo Ventimiglia, Tim Roth, Frank Langella, Derek Jacobi, Paz Vega
Längd1 timme, 42 minuter
HandlingGrace of Monaco är inspirerad av den sanna historien om en av tidernas största filmlegender, som i toppen av sin karriär lämnade Hollywood och fick hela kungariket: Grace Kelly.

Det har gått sex år sedan århundradets mest mytomspunna bröllop mellan Grace Kelly och furst Rainer III av Monaco och Grace har helt gått upp i rollen som mor och äkta maka. Livet är fyllt av kärlek och passion, men också tunga plikter. Grace börjar längta efter att återvända till filmen och Alfred Hitchcock gör allt för att locka tillbaka henne till Hollywood, något som fursten inte tillåter. Samtidigt pågår en politisk kamp i det lilla furstendömet Monaco och furst Rainer hamnar i konflikt med den franska presidenten Charles De Gaulle - en konflikt som går så långt att det hotas med fransk invasion. Grace familj, äktenskap och land är i gungning och hennes önskan om att få filma igen ter sig som en omöjlig dröm.
TrailerTrailer
LänkarFakta hos IMDB.com
 Visa föreställningar

 The Grand Budapest Hotel Filmaffisch
RegiWes Anderson
GenreDrama / Komedi
SkådespelareRalph Fiennes, Owen Wilson, Saoirse Ronan, Edward Norton, Tilda Swinton, F. Murray Abraham, Adrien Brody, Harvey Keitel, Jeff Goldblum, Jude Law, Bill Murray, Tom Wilkinson, Willem Dafoe
Längd1 timme, 39 minuter
Åldersgräns11 år (från 7 år i vuxet sällskap)
HandlingDet här är en berättelse om Gustave H, en omtalad concierge på ett välkänt hotell i Europa under mellankrigsåren, och Zero Moustafa, en hisspojke som blev Gustave Hs närmaste vän. Deras fantastiska äventyr innehåller en stöld och ett återbringande av en ovärderlig renässansmålning, en otäck familjefejd över en enorm förmögenhet samt en ljuvligt sockersöt kärlekshistoria. Samtidigt förändras hela kontinenten dramatiskt och så även på The Grand Budapest Hotel…

THE GRAND BUDAPEST HOTEL belönades med en Silverbjörn i kategorin Grand Jury Prize vid Berlin Filmfestival 2014.
TrailerTrailer på apple.com
LänkarFakta på IMDb.com
Biljettpris85 kr
 Visa föreställningar

 Herr Peabody & Sherman (Svenskt tal) Filmaffisch
 Historien kommer ikapp dem
RegiRob Minkoff
GenreAnimerat / Komedi / Äventyr
Längd1 timme, 32 minuter
Åldersgräns7 år (barntillåten i vuxet sällskap)
HandlingHerr Peabody är affärsman, upptäcktsman, vetenskapsman, Nobelpristagare, gourmé, tvåfaldig olympisk mästare och geni… och han är dessutom en hund. I sin fiffigaste uppfinning av alla, tidsmaskinen, kastar sig Herr Peabody och hans adoptivson Sherman fram och tillbaka mellan olika historiska händelser i världen och får också träffa några av tidernas största kändisar. Men när Sherman råkar bryta reglerna för tidsresandet måste våra två hjältar skynda sig att ställa allt till rätta för att rädda framtiden, samtidigt som Herr Peabody måste ta tag i sin största utmaning någonsin… att vara förälder.
TrailerTrailer på apple.com
LänkarFakta på IMDb.com
Biljettpris75 kr
 Visa föreställningar

 Lego - Filmen (Svenskt tal) Filmaffisch
OriginaltitelThe Lego Movie
RegiPhil Lord, Chris Miller
GenreAction / Animerat / Komedi
Längd1 timme, 40 minuter
Åldersgräns7 år (barntillåten i vuxet sällskap)
HandlingEmmet är en högst vanlig minifigur som alltid följt alla regler. Hans liv förändrar totalt när han plötsligt anses vara en ytterst extraordinär mästerbyggare som är utvald att rädda världen. Han slår följe med ett gäng främlingar och tillsammans ger de sig av på en episk och galen resa för att stoppa en ondskefull tyrann. Något som Emmet är hopplöst oförberedd på… Regissörerna av LEGO® FILMEN, Phil Lord och Christopher Miller, står även bakom den animerade filmen ”Det regnar köttbullar”.
Biljettpris75 kr
 Visa föreställningar

Studio GrandThe Lunchbox Filmaffisch
OriginaltitelDabba
GenreDrama / Romantik
Längd1 timme, 45 minuter
ÅldersgränsBarntillåten
Handling"Ett misstag kan vara det bästa som hänt dig!

The Lunchbox är en underbar feelgood-film som har fascinerat människor världen över med sin originalitet och värme.

I Mumbais intensiva storstadsmyller sammanför en fellevererad lunchlåda två mycket olika öden. Den lite småsura och pensionsmogna änklingen Sajaan tar av misstag emot den lunch som hemmafrun Ila har förberett för sin man. Den himmelska måltiden blir början på en humoristisk och rörande brevväxling i en matlåda fylld av passion, längtan och hopp inför framtiden. Sajaan och Ila finner en efterlängtad vänskap där de kan ge uttryck för sina innersta tankar, drömmar och sorger och som hjälper dem att se och uppskatta de ljusa stunderna i livet.

I rollen som Sajaan ser vi en av Indiens mest populära skådespelare, Irrfan Khan, från biosuccéer som Life of Pi, Slumdog Millionaire och The Amazing Spider-Man.
LänkarFakta hos IMDB.com
 Visa föreställningar

 Maleficent - Visas i 3D Filmaffisch
 Biopremiär 28/5
RegiRobert Stromberg
GenreAction / Drama / Fantasy / Äventyr
SkådespelareAngelina Jolie, Elle Fanning, Sharlto Copley, Juno Temple, Imelda Staunton
HandlingFrån Disney kommer den hittills okända historien om Maleficent, Disneys mest ikoniska skurk från den klassiska ”Törnrosa”. En vacker och renhjärtad kvinna med spektakulära svarta vingar. Hon har en idyllisk uppväxt i ett fredligt skogsrike, tills en dag då en invaderande armé av människor hotar harmonin i landet. Maleficent förvandlas i och med detta till sitt lands mest skoningslösa beskyddare, men hon drabbas av ett hänsynslöst svek som förvandlar hennes rena hjärta till sten. På sin väg mot hämnd ställs hon inför en episk strid med människornas kung, vilket leder till att hon kastar en förbannelse över hans nyfödda dotter Aurora. När barnet växer upp inser Maleficent att Aurora är nyckeln till fred i riket och till Maleficents sanna lycka likaså.
TrailerTrailer på apple.com
LänkarFakta hos IMDB.com
 Visa föreställningar

 Opera: Askungen (The Metropolitan Opera, New York) Filmaffisch
OriginaltitelCioacchino Rossini: La Cenerentola
GenreDigital Liveföreställning / Opera
Längd3 timmar, 40 minuter
ÅldersgränsBarntillåten
HandlingJoyce DiDonato gör för första gången på Met rollen som Askungen i Rossinis kända opera, med bel canto-mästaren Juan Diego Flórez som den stilige prinsen. I övriga roller ses Pietro Spagnoli i sin Met-debut som tjänaren Dandini, Alessandro Corbelli som Askungens styvfar Don Magnifico och Luca Pisaroni som Don Ramiros informator, Alidoro.
TrailerTrailer för säsongen 2013-14
Biljettpris220 kr
 Visa föreställningar

 Opera: Così fan Tutte (The Metropolitan Opera, New York) Filmaffisch
OriginaltitelWolfgang Amadeus Mozart: Così fan Tutte
GenreDigital Liveföreställning / Opera
Längd4 timmar, 5 minuter
ÅldersgränsBarntillåten
HandlingJames Levine dirigerar den första livesändningen av Mozarts klassiska romantiska opera Così fan tutte. Lesley Koenigs stilfulla uppsättning har Susanna Phillips och Isabel Leonard i huvudrollerna som systrarna Fiordiligi och Dorabella.

Matthew Polenzani och Rodion Pogossov är deras fästmän, Ferrando och Guglielmo. Danielle de Niese spelar deras frejdiga husa Despina och Maurizio Muraro är den cyniske Don Alfonso.
TrailerTrailer för säsongen 2013-14
Biljettpris250 kr
 Visa föreställningar

 The Other Woman Filmaffisch
 Biopremiär 25/4
RegiNick Cassavetes
GenreKomedi
SkådespelareCameron Diaz, Leslie Mann, Nikolaj Coster-Waldau, Nicki Minaj
Längd1 timme, 49 minuter
HandlingKomedin THE OTHER WOMAN är årets tjejgängsfilm med Cameron Diaz, Leslie Mann, Kate Upton och danske Nicolaj Coster-Waldau i huvudrollerna. Carly (Cameron) upptäcker att hennes nya pojkvän Mark inte är att lita på när hon råkar stöta ihop med hans fru (!), Kate (Leslie). Carly och Kate tröstar och peppar varandra och upptäcker dessutom att Mark är otrogen med en tredje kvinna, Amber. De tre kvinnorna blir en otippad tjejtrio som bestämmer sig för att hämnas ordentligt…
TrailerTrailer på apple.com
LänkarFakta hos IMDB.com
 Visa föreställningar

 Rio 2: Prövar vingarna i Amazonas (Svenskt tal) - Visas i 3D Filmaffisch
 Det är en djungel där ute
RegiCarlos Saldhana
GenreAnimerat / Komedi / Äventyr
Längd1 timme, 41 minuter
Åldersgräns7 år (barntillåten i vuxet sällskap)
HandlingDet är en riktig djungel där ute för Blu, Jewel och deras tre småttingar när de beger sig från den magiska staden Rio de Janeiro långt in i Amazonas för att träffa hela tjocka släkten. Pappa Blu, som känner sig helt vilse, måste nu möta sina mest fruktade motståndare… sin svärfar och elaka Nigel som är ute efter hämnd.
TrailerTrailer på apple.com
LänkarFakta hos IMDB.com
Biljettpris100 kr
För 3D-filmer tillkommer ett tillägg på 20 kronor vid betalning med SF-företagsbiljetter samt våra egna presentbiljetter.
 Visa föreställningar

 Rio 2: Prövar vingarna i Amazonas (Svenskt tal) Filmaffisch
 Det är en djungel där ute
RegiCarlos Saldhana
GenreAnimerat / Komedi / Äventyr
Längd1 timme, 41 minuter
Åldersgräns7 år (barntillåten i vuxet sällskap)
HandlingDet är en riktig djungel där ute för Blu, Jewel och deras tre småttingar när de beger sig från den magiska staden Rio de Janeiro långt in i Amazonas för att träffa hela tjocka släkten. Pappa Blu, som känner sig helt vilse, måste nu möta sina mest fruktade motståndare… sin svärfar och elaka Nigel som är ute efter hämnd.
TrailerTrailer på apple.com
LänkarFakta på IMDb.com
Biljettpris75 kr
 Visa föreställningar

 X-Men: Days of Future Past - Visas i 3D Filmaffisch
 Biopremiär 23/5
RegiBryan Singer
GenreAction / Fantasy / Äventyr
SkådespelareHugh Jackman, Jennifer Lawrence, James McAvoy, Michael Fassbender, Ian McKellen, Patrick Stewart, Nicholas Hoult, Peter Dinklage, Ellen Page, Halle Berry
HandlingDen ultimata X-Men-ensemblen slåss för sin överlevnad över två tidsepoker i X-MEN: DAYS OF FUTURE PAST. De älskade karaktärerna från originaltrilogin går samman med sina yngre jag från "X-Men: First Class" i en kamp där de måste ändra det förflutna för att rädda vår framtid.
TrailerTrailer på apple.com
LänkarFakta hos IMDB.com
 Visa föreställningar

Studio GrandYves Saint Laurent Filmaffisch
RegiJalil Lespert
GenreBiografi / Drama
SkådespelarePierre Niney, Guillaume Gallienne, Charlotte Le Bon, Laura Smet, Marie de Villepin, Nikolai Kinski
Längd1 timme, 46 minuter
Åldersgräns15 år - även i vuxet sällskap
HandlingParis, januari 1958.

Yves Saint Laurent, 21 år, presenterar sin första haute couture-kollektion, skapad för huset Dior. Han röner stora framgångar och möter för första gången Pierre Bergé, modemecenat och den som ska komma att bli både hans stora kärlek i livet och affärspartner. Aldrig kommer de att lämna varandra. Tre år senare grundar de företaget Yves Saint Laurent – ett modehus som ska bli ett av världens mest framstående och berömda. Trots både självtvivel och inre demoner lyckas Yves Saint Laurent med Pierre Bergé vid sin sida ge ordet ”mode” en helt ny innebörd.

YVES SAINT LAURENT gick direkt in som etta på den franska biotoppen och har setts av över 1,5 miljoner i hemlandet.

Filmen visades som öppningsfilm i sektionen Panorama under Berlins Filmfestival i år.
TrailerTrailer
Biljettpris85 kr
 Visa föreställningar

Hur lång är filmen?

Samtliga angivna filmlängder är filmens kompletta speltid, inklusive eftertexterna, men exklusive reklam och trailers framför. Reklamfilmen börjar alltid fem minuter innan utsatt starttid och när själva filmen börjar beror på hur mycket reklam och trailers som visas. Detta kan, tack vare digitalreklamen, ändras dagligen. Har du behov att veta när filmen är slut, fråga personalen.

Hur fungerar åldersgränserna?

För att en film ska få lov att visas offentligt i Sverige måste den ha blivit granskad av Statens Biografbyrå som sätter en åldersgräns. En film kan bli godkänd för visning som antingen barntillåten, från 7 år, 11 år eller 15 år.

Vi vill också påpeka att det inte är biljettförsäljarens ansvar att kontrollera åldersgränsen utan vaktmästaren som river biljetterna. Blir du nekad tillträde får du givetvis pengarna tillbaka i kassan.

Det är inte vi på Grand som har satt dessa åldersgränser utan Statens Biogafbyrå i enlighet med Granskningslagen (Lag 1990:886), men vi är ansvariga för att de efterlevs. För mer information och även motiveringar till de individuella filmernas åldersgränser finner du hos Statens Biografbyrå.


www.IMDb.com Additional movie information links provided courtesy of the Internet Movie Database.

´OSCAR®´ är ett registrerat varumärke som tillhör Academy of Motion Picture Arts and Science


Senast uppdaterad 2014-04-20