Hoppa till sidans innehåll

Internetbokning

Filminformation


 Annie (Svenskt tal) Filmaffisch
GenreDrama / Komedi / Musikal
Längd1 timme, 58 minuter
Åldersgräns7 år (barntillåten i vuxet sällskap)
HandlingAnnie är en föräldralös flicka som bor hos en elak fostermor, tillsammans med andra barn i samma situation. Hennes liv förändras dock när hon möter den ensamme, stenrike borgmästarkandidaten, Benjamin Stacks.

ANNIE är en filmatisering av Broadway-musikalen med samma namn.

Rollen som Annie spelas av 10-åriga Quvenzhané Wallis (Beasts of the Southern Wild, 12 Years a Slave). Cameron Diaz gör rollen som styvmodern och Jamie Foxx spelar Benjamin Stacks. Även Rose Byrne (Bad Neighbours, Bridesmaids), Bobby Cannavale (Boardwalk Empire) och David Zayas (Dexter) medverkar i denna musikalfilm.
TrailerTrailer
Biljettpris85 kr
 Visa föreställningar

 The Avengers - Age of Ultron - Visas i 3D Filmaffisch
 Biopremiär 22/4
GenreAction / Fantasy / Äventyr
Längd2 timmar, 21 minuter
Åldersgräns11 år (från 7 år i vuxet sällskap)
HandlingFrån Marvel Studios kommer nu "Avengers: Age of Ultron," den episka uppföljaren till den största superhjälte-filmen genom tiderna. Jordens mäktigaste hjältar; Iron Man, Captain America, Thor, Hulk, Black Widow och Hawkeye bär jordens öde på sina axlar. När den ondskefulla Ultron dyker upp är det upp till Avengers att stoppa honom från att få igenom sina fruktansvärda planer. En obehaglig allians och ett oväntat beslut bereder vägen för ett episkt och unikt äventyr. I rollerna ser vi Scarlett Johansson, Chris Evans, Chris Hemsworth, Robert Downey Jr, Mark Ruffalo, Jeremy Renner, Samuel L. Jackson och James Spader som Ultron
Biljettpris100 kr
För 3D-filmer tillkommer ett tillägg på 20 kronor vid betalning med SF-företagsbiljetter samt våra egna presentbiljetter.
 Visa föreställningar

 The Avengers - Age of Ultron Filmaffisch
 Biopremiär 22/4
GenreAction / Fantasy / Äventyr
Längd2 timmar, 21 minuter
Åldersgräns11 år (från 7 år i vuxet sällskap)
LänkarFakta på IMDb.com
 Visa föreställningar

 Berättelsen om Askungen (Svenskt tal) Filmaffisch
OriginaltitelCinderella
GenreDrama / Familjefilm / Äventyr
Längd1 timme, 52 minuter
Åldersgräns7 år (barntillåten i vuxet sällskap)
HandlingDen klassiska berättelsen om Ella, vars far gifter om sig efter att modern tragiskt dött. Ella vill stötta sin pappa och välkomnar styvmodern Lady Tremaine och hennes döttrar Gabriella och Petronella in i familjen. Men när Ellas far oväntat dör befinner hon sig plötsligt i en grym och avundsjuk familj, och hon tvingas bli familjens tjänare. Hennes hopp väcks när hon möter en vänlig främling i skogen, Ella tror att pojken arbetar i slottet men i själva verket är han prins. Slottet skickar ut en balinbjudning till alla unga kvinnor och Ella hoppas på att få träffa pojken där. Men hennes styvmor förbjuder henne att gå och förstör hennes klänning... I rollerna ser vi Lily James som Cinderella samt Hayley Atwell, Helena Bonham Carter, Richard Madden, Cate Blanchet och Stellan Skarsgård
TrailerTrailer
LänkarFakta hos IMDB.com
Biljettpris85 kr
 Visa föreställningar

 The Duff Filmaffisch
RegiAri Sandel
GenreKomedi
SkådespelareAnnika Gordon, Mae Whitman, Robbie Amell, Bella Thorne, Nick Eversman
Längd1 timme, 41 minuter
ÅldersgränsBarntillåten
HandlingBianca är en självsäker tjej som går sista året på high school. När hon får höra att hon omnämns som DUFF (Designated Ugly Fat Friend) till sina mer eftertraktade vänner krossas hennes världsbild direkt. För att återuppfinna sig själv och kunna attrahera drömkillen Toby anlitar Bianca sin granne Wesley, en av skolans populäraste killar, som kärlekscoach. Skolans största mobbare Madison gillar inte alls att en DUFF umgås så nära med hennes ex-pojkvän, men en hemsk viral video kan inte stoppa barndomskompisarna Bianca och Wesley från att börja se på varandra med helt nya ögon och inse att alla är någons DUFF.
TrailerTrailer
LänkarFakta på IMDb.com
Biljettpris85 kr
 Visa föreställningar

 Fast and Furious 7 Filmaffisch
OriginaltitelFurious 7
GenreAction / Kriminalitet / Thriller
Längd2 timmar, 17 minuter
Åldersgräns11 år (från 7 år i vuxet sällskap)
HandlingVin Diesel, Paul Walker och Dwayne Johnson leder återigen skådespelarna i Fast & Furious 7, den nya filmen i den snabba och ostoppbara franchisen. James Wan regisserar den här delen av den enormt framgångsrika filmserien som också välkomnar favoriterna Michelle Roqriguez, Jordana Brewster, Tyrese Gibson, Chris ”Ludacris” Bridges, Elsa Pataky och Lucas Black tillbaka. De förenas här med internationella actionstjärnor som Jason Statham, Djimon Hounsou, Tony Jaa, Ronda Rousey och Kurt Russell, som alla är nya i filmserien. Neal H. Moritz, Vin Diesel och Michael Fottrell återvänder för att producera filmen som är skriven av Chris Morgan.
Biljettpris95 kr
 Visa föreställningar

 Home (Svenskt tal) Filmaffisch
 Så lika, så olika
GenreAnimerat / Komedi / Äventyr
Längd1 timme, 34 minuter
Åldersgräns7 år (barntillåten i vuxet sällskap)
HandlingI komedin HOME invaderar en fredlig grupp utomjordingar Jorden och använder det som ett gömställe från sina fiender. När en obetydlig utomjording råkar avslöja deras gömställe måste han ge sig av tillsammans med en tonårstjej på en fartfylld jorden-runt-resa för att ställa allt till rätta. De två blir otippade polare och vår hjälte från yttre rymden får nu lära sig vad det verkligen innebär att vara människa.
LänkarFakta på IMDb.com
Biljettpris80 kr
 Visa föreställningar

 Hotell Marigold 2 Filmaffisch
OriginaltitelThe Second Best Exotic Marigold Hotel
GenreDrama / Komedi
Längd2 timmar, 2 minuter
ÅldersgränsBarntillåten
HandlingKomedin HOTELL MARIGOLD 2 är en efterlängtad uppföljare till den färgsprakande succén “Hotell Marigold”. Hela det sprudlande gänget är kvar på hotellet och får välkommet sällskap av den heta amerikanske hotellgästen Guy som spelas av Richard Gere. Nu drömmer ägaren Sonny (Dev Patel) om att expandera samtidigt som han planerar sitt stundande bröllop vilket leder till en del inte helt genomtänkta beslut. I den stjärnspäckade rollistan hittar vi Judi Dench, Bill Nighy, Maggie Smith, Celia Imrie, Ronald Pickup och Diana Hardcastle. Den 13 mars kickar vårens stora fest igång på svenska biografer.
 Visa föreställningar

 Opera: Cavalleria rusticana / Pajazzo (The Metropolitan Opera, New York) Filmaffisch
GenreDigital Liveföreställning / Opera
Längd3 timmar, 30 minuter
ÅldersgränsBarntillåten
HandlingEn helkväll med opera när Metropolitan i New York livesänder dubbeloperan Cavalleria rusticana/Pajazzo. Operorna, skrivna av Pietro Mascagni och Ruggero Leoncavallo, sänds den 25 april 18.30.

David McVicar regisserar den första nya Met-uppsättningen av denna populära dubbelopera, med Marcelo Álvarez I sin Met-debut i båda de ledande tenor-rollerna. Först ut den förhärdade förföraren Turiddu och sedan som clownen Canio. Eva-Maria Westbroek gör rollen som Santuzza, den övergivna kvinnan i centrum av Cavalleria rusticana, med Željko Lučić som den chevalereske Alfio.

Patricia Racette spelar Canios olycksaliga fru Nedda i Pajazzo, med George Gagnidze i sitt första Met-framträdande som Tonio. Mets chefdirigent Fabio Luisi leder båda operorna.
Biljettpris220 kr
 Visa föreställningar

Studio GrandStill Alice Filmaffisch
RegiRichard Glatzer, Wash Westmoreland
GenreDrama
SkådespelareJulianne Moore, Kate Bosworth, Alec Baldwin, Kristen Stewart
Längd1 timme, 40 minuter
ÅldersgränsBarntillåten
HandlingAlice Howland är lyckligt gift med tre vuxna barn och ett hus på the Cape. Hon är en hyllad Columbia-professor på höjden av sin karriär när hon plötsligt märker en glömska som sakta kryper sig på henne. I takt med att förvirringen börjar skymma hennes tänkande och hennes minne börjar svika får hon en förödande diagnos: tidigt stadium av Alzheimers sjukdom. Som den oberoende kvinna hon är kämpar Alice med att behålla sin livsstil och leva i nuet, trots att hennes personliga jag långsamt skalas bort.

I huvudrollen återfinns Julianne Moore, som Oscarbelönats för Bästa kvinnliga huvudroll. Hon har tidigare även vunnit en Golden Globe (Drama) och en BAFTA för sin rollprestation i filmen.

STILL ALICE bygger på romanen Fortfarande Alice av Lisa Genova.
TrailerTrailer
LänkarFakta på IMDb.com
Biljettpris85 kr
 Visa föreställningar

Hur lång är filmen?

Samtliga angivna filmlängder är filmens kompletta speltid, inklusive eftertexterna, men exklusive reklam och trailers framför. Reklamfilmen börjar alltid fem minuter innan utsatt starttid och när själva filmen börjar beror på hur mycket reklam och trailers som visas. Detta kan, tack vare digitalreklamen, ändras dagligen. Har du behov att veta när filmen är slut, fråga personalen.

Hur fungerar åldersgränserna?

För att en film ska få lov att visas offentligt i Sverige måste den ha blivit granskad av Statens Biografbyrå som sätter en åldersgräns. En film kan bli godkänd för visning som antingen barntillåten, från 7 år, 11 år eller 15 år.

Vi vill också påpeka att det inte är biljettförsäljarens ansvar att kontrollera åldersgränsen utan vaktmästaren som river biljetterna. Blir du nekad tillträde får du givetvis pengarna tillbaka i kassan.

Det är inte vi på Grand som har satt dessa åldersgränser utan Statens Biogafbyrå i enlighet med Granskningslagen (Lag 1990:886), men vi är ansvariga för att de efterlevs. För mer information och även motiveringar till de individuella filmernas åldersgränser finner du hos Statens Biografbyrå.


www.IMDb.com Additional movie information links provided courtesy of the Internet Movie Database.

´OSCAR®´ är ett registrerat varumärke som tillhör Academy of Motion Picture Arts and Science


Senast uppdaterad 2015-04-17