Hoppa till sidans innehåll

Internetbokning

Filminformation


 Berättelsen om Askungen (Svenskt tal) Filmaffisch
OriginaltitelCinderella
Längd1 timme, 52 minuter
Åldersgräns7 år (barntillåten i vuxet sällskap)
LänkarFakta hos IMDB.com
Biljettpris85 kr
 Visa föreställningar

 Big Hero 6 (Svenskt tal) Filmaffisch
RegiDon Hall, Chris Williams
Längd1 timme, 42 minuter
Åldersgräns7 år (barntillåten i vuxet sällskap)
HandlingFrån Walt Disney Animation Studios, teamet bakom FROST, kommer nu denna äventyrskomedi om det tekniska geniet Hiro Hamada och hans vänskap med den uppblåsbara roboten Baymax. När en tragisk olycka drabbar staden San Fransokyo befinner sig Hiro i fara och vänder sig till Baymax och vännerna som består av adrenalinjunkien Go Go Tomago, kontrollfreaket Wasabi, kemifantasten Honey Lemon och den lata killen Fred. Fast besluten att avslöja mysteriet förvandlar Hiro sina vänner till ett gäng högteknologiska superhjältar som kallas Big Hero 6.
TrailerTrailer
LänkarFakta på IMDb.com
Biljettpris80 kr
 Visa föreställningar

 Fast and Furious 7 Filmaffisch
 Biopremiär 1/4
OriginaltitelFurious 7
GenreAction / Kriminalitet / Thriller
Längd2 timmar, 17 minuter
Åldersgräns11 år (från 7 år i vuxet sällskap)
HandlingVin Diesel, Paul Walker och Dwayne Johnson leder återigen skådespelarna i Fast & Furious 7, den nya filmen i den snabba och ostoppbara franchisen. James Wan regisserar den här delen av den enormt framgångsrika filmserien som också välkomnar favoriterna Michelle Roqriguez, Jordana Brewster, Tyrese Gibson, Chris ”Ludacris” Bridges, Elsa Pataky och Lucas Black tillbaka. De förenas här med internationella actionstjärnor som Jason Statham, Djimon Hounsou, Tony Jaa, Ronda Rousey och Kurt Russell, som alla är nya i filmserien. Neal H. Moritz, Vin Diesel och Michael Fottrell återvänder för att producera filmen som är skriven av Chris Morgan.
Biljettpris95 kr
 Visa föreställningar

 Fåret Shaun - Filmen Filmaffisch
 Litet får. Stor stad. Gigantisk äventyr.
Längd1 timme, 25 minuter
ÅldersgränsBarntillåten
HandlingEn dag ställer fåret Shaun till det ordentligt. Hans rackartyg gör så att bonden blir inlåst i en husvagn och det vill sig inte bättre än att den plötsligt rullar iväg ända till den stora staden. Shaun, Bitzer och flocken bestämmer sig för att lämna gården och försöka rädda honom. Det blir början på ett stort och spännande äventyr med massor av tokiga påhitt på vägen…
Biljettpris80 kr
 Visa föreställningar

 The Gunman Filmaffisch
 Biopremiär 10/4
GenreAction / Drama / Kriminalitet / Thriller
Längd1 timme, 55 minuter
Åldersgräns15 år - även i vuxet sällskap
HandlingEn explosiv action-thriller från regissören av TAKEN med Sean Penn i huvudrollen. Filmen baseras på boken "The Prone Gunman" av Jean-Patrick Manchette.

Jim Terrier, en före detta yrkesmördare jagas av sitt förflutna när hans före detta arbetsgivare sätter en dödsdom på hans huvud. Han inser snabbt att han inte är den enda som de vill döda. De är även ute efter Anne, den vackra kvinna han lämnade för flera år sedan. Medan de flyr tillsammans och försöker ligga ett steg före sina lönnmördare väcks deras kärlek till liv igen. Terrier inser att det bara finns ett sätt att rädda Anne och sig själv - han måste avslöja och krossa världens mäktigaste organisation och möta fienderna från sitt förflutna, i en kamp där bara en man kan överleva.
LänkarFakta på IMDb.com
 Visa föreställningar

 Home (Svenskt tal) Filmaffisch
 Så lika, så olika
GenreAnimerat / Komedi / Äventyr
Längd1 timme, 34 minuter
Åldersgräns7 år (barntillåten i vuxet sällskap)
HandlingI komedin HOME invaderar en fredlig grupp utomjordingar Jorden och använder det som ett gömställe från sina fiender. När en obetydlig utomjording råkar avslöja deras gömställe måste han ge sig av tillsammans med en tonårstjej på en fartfylld jorden-runt-resa för att ställa allt till rätta. De två blir otippade polare och vår hjälte från yttre rymden får nu lära sig vad det verkligen innebär att vara människa.
LänkarFakta på IMDb.com
Biljettpris80 kr
 Visa föreställningar

 Hotell Marigold 2 Filmaffisch
OriginaltitelThe Second Best Exotic Marigold Hotel
GenreDrama / Komedi
Längd2 timmar, 2 minuter
ÅldersgränsBarntillåten
HandlingKomedin HOTELL MARIGOLD 2 är en efterlängtad uppföljare till den färgsprakande succén “Hotell Marigold”. Hela det sprudlande gänget är kvar på hotellet och får välkommet sällskap av den heta amerikanske hotellgästen Guy som spelas av Richard Gere. Nu drömmer ägaren Sonny (Dev Patel) om att expandera samtidigt som han planerar sitt stundande bröllop vilket leder till en del inte helt genomtänkta beslut. I den stjärnspäckade rollistan hittar vi Judi Dench, Bill Nighy, Maggie Smith, Celia Imrie, Ronald Pickup och Diana Hardcastle. Den 13 mars kickar vårens stora fest igång på svenska biografer.
 Visa föreställningar

 Insurgent Filmaffisch
OriginaltitelThe Divergent Series: Insurgent
GenreScience Fiction / Thriller / Äventyr
Längd1 timme, 59 minuter
Åldersgräns15 år - även i vuxet sällskap
HandlingI THE DIVERGENT SERIES: INSURGENT höjs insatserna för Tris som söker efter allierade och svar i de dystopiska ruinerna av ett futuristiskt Chicago. Tris och Four är nu på flykt från Jeanine, ledaren för den makthungriga falangen De Lärda. De måste försöka ta reda på vad det var som Tris familj offrade sina liv för att skydda och varför ledarna för De Lärda gör allt som står i deras makt för att stoppa dem. Tris är plågad av sina tidigare beslut men gör allt som står i hennes makt för att skydda dem hon älskar. Samtidigt ställs hon inför den ena omöjliga utmaningen efter den andra när hon, tillsammans med Four, försöker få fram sanningen om det förflutna och slutligen framtiden för deras nya värld. Regi: Robert Schwentke. I rollerna: Shailene Woodley Theo James m fl
Biljettpris90 kr
 Visa föreställningar

 Paddington Filmaffisch
GenreFamiljefilm / Komedi
Längd1 timme, 35 minuter
Åldersgräns7 år (barntillåten i vuxet sällskap)
HandlingPaddington har vuxit upp djupt i den peruanska djungeln med sin moster Lucy som, inspirerad av ett möte med en engelsk upptäcktsresande, har fått sin brorson att drömma om ett spännande liv i London. När en jordbävning förstör deras hem bestämmer sig Lucy för att smuggla sin unge brorson ombord på en båt på väg till England, på jakt efter ett bättre liv. När Paddington anländer ensam på Paddington Station upptäcker han snart att stadslivet inte alls var som han hade tänkt sig, tills den vänliga familjen Brown hittar honom med en etikett knuten runt halsen där det står "Ta hand om den här björnen. Tack." De erbjuder honom ett tillfälligt hem medan han börjar söka efter den upptäcktsresande som gjorde ett sådant intryck på moster Lucy många år tidigare. Men när en elak konservator får syn på Paddington, dröjer det inte länge förrän både hans hem och hela existens är hotad...
Biljettpris80 kr
 Visa föreställningar

 The Theory of Everything Filmaffisch
GenreBiografi / Drama / Romantik
Längd2 timmar, 3 minuter
Åldersgräns7 år (barntillåten i vuxet sällskap)
HandlingDen extraordinära och upplyftande berättelsen om ett av världens främsta idag levande intellekt, den berömde astrofysikern Stephen Hawking. Filmen, som bygger på boken "Travelling to Infinity: My Life With Stephen" av Jane Hawking, är regisserad av Oscarbelönade James Marsh (Man on a Wire).

Året är 1963, och Stephen Hawking, studerar kosmologi vid det brittiska Cambridgeuniversitet. Han gör stora framsteg i sin strävan att finna en ”simpel, elegant förklaring” på universum. Hans egen värld förändras i grunden då han faller för konststudenten Jane Wilde. Enbart 21 år gammal får så den sunde och sportige Stephen ett mardrömsbesked: en muskelsjukdom kommer att ge sig på hans lemmar, begränsa hans rörelse- och talförmåga och ta hans liv inom två år.

Eddie Redmayne vann en Oscar för sin roll i filmen som Stephen Hawking.
LänkarFakta på IMDb.com
Biljettpris90 kr
 Visa föreställningar

 Vem lurar Alfons? Filmaffisch
GenreAnimerat / Barnfilm
Längd0 timmar, 40 minuter
ÅldersgränsBarntillåten
Handling Nytt Knattefilm-paket för 2-4-åringarna med tre nya filmer om den ständigt lika populära Alfons Åberg: Vem lurar Alfons, Alfons vid vuxenbordet och Hann Alfons före sig själv. Originalmanus.
Vem lurar Alfons

Alfons sparar till ett dataspel. Men det är svårt att spara och avstå från godis och nöjen – och frestelsen att fuska blir så stor att han lurar sig själv.
Alfons vid vuxenbordet

Det är stort kalas och Alfons och Småtting får sitta med vid vuxenbordet. Alfons som har varit med förr ska passa Småtting och se till så han trivs. Alfons tar sin uppgift på allvar och visar sig bättre än de vuxna förstå vad Småtting behöver.
Hann Alfons före sig själv

Alfons har börjat skolan och får en klasskamrat som är elak och skrämmer alla - mobbar och spelar kung. Ingen törs säga emot. Inte Alfons heller. Men ändå är det Alfons som till slut inte kan hålla sig längre. Och då blir det äntligen ändring.
Biljettpris55 kr
 Visa föreställningar

Hur lång är filmen?

Samtliga angivna filmlängder är filmens kompletta speltid, inklusive eftertexterna, men exklusive reklam och trailers framför. Reklamfilmen börjar alltid fem minuter innan utsatt starttid och när själva filmen börjar beror på hur mycket reklam och trailers som visas. Detta kan, tack vare digitalreklamen, ändras dagligen. Har du behov att veta när filmen är slut, fråga personalen.

Hur fungerar åldersgränserna?

För att en film ska få lov att visas offentligt i Sverige måste den ha blivit granskad av Statens Biografbyrå som sätter en åldersgräns. En film kan bli godkänd för visning som antingen barntillåten, från 7 år, 11 år eller 15 år.

Vi vill också påpeka att det inte är biljettförsäljarens ansvar att kontrollera åldersgränsen utan vaktmästaren som river biljetterna. Blir du nekad tillträde får du givetvis pengarna tillbaka i kassan.

Det är inte vi på Grand som har satt dessa åldersgränser utan Statens Biogafbyrå i enlighet med Granskningslagen (Lag 1990:886), men vi är ansvariga för att de efterlevs. För mer information och även motiveringar till de individuella filmernas åldersgränser finner du hos Statens Biografbyrå.


www.IMDb.com Additional movie information links provided courtesy of the Internet Movie Database.

´OSCAR®´ är ett registrerat varumärke som tillhör Academy of Motion Picture Arts and Science


Senast uppdaterad 2015-03-28